Trabzon'a gelecekler dikkat!

Kapıkule sınır kapısı izin sezonuna hazır. Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’ndaki insaat bitmezken, Kapıkule, izinci akınına hazır hale geldi. Bu yıl rekor sayıda otomobilin geçmesi beklenen Kapıkule Sınır Kapısı’nda hazırlıklar tamamlandı. Bu

Trabzon'a gelecekler dikkat!
Kapıkule sınır kapısı izin sezonuna hazır.
 
Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’ndaki insaat bitmezken, Kapıkule, izinci akınına hazır hale geldi.
 
Bu yıl rekor sayıda otomobilin geçmesi beklenen Kapıkule Sınır Kapısı’nda hazırlıklar tamamlandı. Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’ndaki inşaatın bitmemesine karşın Kapıkule tüm hazırlıklarını tamamladı ve izincileri beklemeye başladı.
 
Kapıkule’de tek hedef, Bulgaristan’daki inşaat nedeniyle gümrük işlemlerinin aksamaması, vatandaşların saatlerce beklemek zorunda kalmaması.
 
GELİŞİMİN GÖSTERGESİ
 
Yurtdışında yaşayan Türklerin geçişleri için Kapıkule Sınır Kapısı’nda gerekli hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Kapıkule Sınır Kapısı’nda düzenlediği basın toplantısında, “İzinci sezonu başladı” dedi.
 
Artık gümrüklerde son sistem teknolojilerin kullanıldığını vurgulayan Şahin, sezon için Kapıkule Sınır Kapısı’nda altyapı çalışmalarının tamamlandığını bildirdi. Şahin, “Girişlerde sabırsız ve öfkeli olunabilir. Hepimiz öyleyizdir. Yol yorgunluğu olabilir. Bazen insanlar bu yorgunluk nedeniyle kendilerine yakısmayan hareketlerde bulunabilir. Iste böyle bir durumda zaman çok önemlidir. Burada kişiler bekletilmeden, onların zamanlarını çalmadan işlemlerin yapılması bizim için çok önemli. Kapıkule Türkiye’nin gelişmesinin bir göstergesidir” diye konuştu.
 
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın ise Kapıkule Sınır Kapısı’nda yoğunluk yasanmaması için tüm hazırlıkların tamamlandığını kaydetti.
 
YİNE DE DİKKAT!
 
Ancak bütün bu hazırlıklara rağmen bu hafta içinde Almanya’da Türklerin en çok yaşadığı eyalet olan Kuzey Ren Vestfalya’nın tatile çıkacak olması nedeniyle bir anda binlerce otomobil Kapıkule’ye yığılabilir. Kapitan Andreevo’daki kapasite sorunu yüzünden, örneğin yine 6-7 bin otomobil sınıra yığılırsa, hafta sonunda uzun kuyruklar oluşabilir. Bunun bilincinde olarak yola çıkılmasında fayda var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel