Trabzon'a doğalgaz müjdesi

1Nolu Beşirli, 2 No’lu Beşirli ile Karşıyaka mahallelerine bu yılın Ramazan Bayramı’nın sonrasında gaz verileceği kaydedildi.Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’unun uzun uğraşları sonucu karayolları ağında olan ve Karayolları Genel Müdü

Trabzon'a doğalgaz müjdesi

1Nolu Beşirli, 2 No’lu Beşirli ile Karşıyaka mahallelerine bu yılın Ramazan Bayramı’nın sonrasında gaz verileceği kaydedildi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’unun uzun uğraşları sonucu karayolları ağında olan ve Karayolları Genel Müdürlüğü mevzuatlarına göre belirlenen standartlar dışında herhangi bir imalatın yapılamaması nedeniyle Ayasofya kavşağı ile Beşirli kavşağı arasının Trabzon Belediyesi’ne devredilmesi sonrası söz konusu alanda doğalgaz ana hattı döşenmesi çalışmalarına başlandı.

Büyük bir hızla devam eden çalışmaların tamamlanmasının ardından2010-2011 yıllarında imalatları yapılan Karşıyaka, 1 ve 2 Nolu Beşirli mahallerinde yaklaşık 4 bin 300 dairenin Ramazan Bayramı’nın ardından doğalgaz ile buluşacağı açıklandı. 11 mahallede doğalgaz kullanılan Trabzon’da Belediye ile Aksa Karadeniz Doğalgaz’ın birlikte yaptıkları planlamaya göre 2013 yılı sonuna kadar 36 km polietilen hat ile 7 km çelik hat imalatının yapılacağı açıklandı. Aksa Karadeniz Doğalgaz Bölge Müdürü Murat Ceran, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile yaptıkları görüşmeler ve planlamalar sonucu bu yıl için 36km planlamaya ilave olarak 14 km daha hat döşenmesi kararı aldıklarını, gerekli bütçe onayları ve çalışmaların tamamlanması halinde 2013 yılı sonuna kadar İnönü ve Gülbaharhatun Mahallelerine doğalgaz verilebileceğini kaydetti.

Bu Yıl Sonuna Kadar Bitecek

Doğalgaz çalışmaları Karşıyaka, 1 ve 2 Nolu Beşirli, Yeşiltepe, 2, 3 Nolu Erdoğdu ve Soğuksu mahallelerinde devam ederken, söz konusu mahallelerde 8 bin200m ana hat ve 2 bin 800m servis hattı imalatı tamamlanmış olup, apartman önlerine 380 servis kutusunun da yerleştirildiği kaydedildi.

Daha önce çelik hat imalatı yapılan 1 Nolu Erdoğdu Mahallesi’ne de gaz vermek için çalışmaların sürdürülüyor. Yol genişletme çalışmaları devam eden Erdoğdu yolunda geçiş çalışmalarının sonrasında mahalle sakinlerinin, planlamada yer alan yatırımların tamamlanması akabinde  doğalgaz ile buluşacağı belirtildi.

Öte yandan Belediye, Varlıbaş ve Valiliğe bu yıl içerisinde doğalgaz verilmesi çalışması sürerken Tanjant yolunun altının delinerek yapılacak ana hat imalatına yakında başlanacağı ve bu çalışmaların tamamlanmasının ardından Belediye, Varlıbaş ve Valiliğe doğalgaz verileceği açıklandı.  Açıklamada ayrıca KTÜ Kanuni Kampüsü ve Farabi Hastanesi’ne de bu yılın sonuna kadar doğalgaz verileceği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel