Trabzon'a demiryolu uyarısı!

Trabzon Demiryolu Platformu Sözcüsü Mustafa Yaylalı, Trabzon ve bölgenin bir asırdır en önemli beklentisi haline dönüşen ve bölgesel kalkınmamızın lokomotifi olarak nitelendirilen Erzincian-Trabzon Demiryolu Projesi konusunda uyardı.Siyasileri Göreve Çağı

Trabzon'a demiryolu uyarısı!

Trabzon Demiryolu Platformu Sözcüsü Mustafa Yaylalı, Trabzon ve bölgenin bir asırdır en önemli beklentisi haline dönüşen ve bölgesel kalkınmamızın lokomotifi olarak nitelendirilen Erzincian-Trabzon Demiryolu Projesi konusunda uyardı.

Siyasileri Göreve Çağırdı
Demiryolu projesinin proje çalışmalarının tamamlandığına ve güzergahların netleştiğine dikkat çeken Yaylalı, “Projenin yapım ihalesi 2014 yılı bütçesine mutlaka konulmalı. Bunun için harekete geçmeliyiz. Cüzi bir bedelle bile olsa programa kesinlikle alınmalı” dedi.

Güzergahlar Belli Oldu
Önümüzdeki 2 ay içinde başta siyasiler olmak üzere herkesin en önemli meselesinin bu konu olduğunu kaydeden Yaylalı, askıdan inen ve hatları kesinleşen projenin birinci aşamasının Erzincan-Torul, ikinci aşamasının ise Torul-Trabzon ve Torul-Tirebolu olduğunu söyledi.

Trabzon Kent Konseyi Başkanı ve Trabzon Demiryolu Platformu Sözcüsü Mustafa Yaylalı Trabzon ve bölgenin 1 asırdır en önemli beklentisi haline dönüşen ve bölgesel kalkınmanın lokomotifi olarak gösterilen Erzincan-Trabzon Demiryolu Projesi ile ilgili uyarıda bulundu. Demiryolu Projesi’nin proje çalışmalarının tamamlandığına ve güzergahların netleştiğine dikkat çeken Yaylalı, 2014 yılı bütçesinde muhakkak projenin yapım ihale ödeneğinin konulması gerektiğini kaydetti.

Güzergahların netleştiğini belirten Yaylalı, “Bir şekilde 2014 yılı bütçesine yapım ihalesi için gerekli ödeneği koymak gerekiyor. Trabzon kamuoyunun da takipçi olarak bunu dillendirmesi lazım. Trabzon’un en önemli gündem maddesi demiryoludur. 2014 bütçesi çerçevesinde harekete geçilmesi lazım. 2014’te yapım ihalesi yapılabilecek şekilde ödemenin bütçeye koyulması gerekiyor. Cüzi bir bedelle bile konulsa bu artık programdan da çıkmaz. Bir şekilde ihalesinin yapılmasını gerektirir. Artık bu proje bir an önce hayata geçirilmelidir. Önümüzdeki 2 ay içerisinde de herkesin en önemli gündem maddesi bu olmalıdır” dedi.

Bilindiği üzere Erzincan-Trabzon Demiryolu Projesi’nin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu tamamlanarak askıya çıkmıştı. 3 aşamalı olarak ilana çıkan projenin birinci aşaması Erzincan-Torul, ikinci aşaması Torul-Trabzon, üçüncü aşaması ise Torul-Tirebolu ilçelerinden oluşuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler