Trabzon'a biyolojik inceleme!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından  “Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi” kapsamında Trabzon’un ekosistemi içerisindeki orman, tarım alanı, akarsu ve göllerindeki tüm  biyolojik çeşitliliğinin  envante

Trabzon'a biyolojik inceleme!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından  “Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi” kapsamında Trabzon’un ekosistemi içerisindeki orman, tarım alanı, akarsu ve göllerindeki tüm  biyolojik çeşitliliğinin  envanterinin çıkarılması ve  kayıt altına alınması için çalışma başlatıldı.

Trabzon’un biyolojik çeşitliliğinin Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Veri Tabanı aracılığıyla sorgulanabileceğini belirten Vali Abdil Celil Öz “Bu proje ile ilimizin biyolojik çeşitliliğin etkin korunması, sürdürülebilir kullanımı ve  dinamik izlenmesi sağlanacaktır. Ayrıca Trabzon’un biyolojik çeşitlilik verileri bir veri tabanı aracılığıyla tablo,grafik ve harita bazında sorgulanmasını, doğa koruma,doğal kaynak yönetimi ve arazi kullanım planlarının yapılması sonrasında yatırım projelerimizin  yönlendirilmesine  ve seçeneklerin oluşturulmasına katkı sağlayacaktır“ dedi.

Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi  ile üniversitelerden ve  Milli Parklar Müdürlüğü’nün” uzmanları tarafından il sınırları içerisindeki her türlü arazi ve sulak alanlarda bölgeye has bazı bitki ve hayvan türleri için önemli olan bölgeler tespit edilerek yaşam alanları da belirleniyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler