Trabzon'a bir okul müjdesi daha!

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi inşaatının temel atma töreni yapıldı.Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi’nin temel atma töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç Dr. Yusuf Tekin, eğitime ayrılan yatırımın, eğit

Trabzon'a bir okul müjdesi daha!

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi inşaatının temel atma töreni yapıldı.

Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi’nin temel atma töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç Dr. Yusuf Tekin, eğitime ayrılan yatırımın, eğitime ayrılan payın ülkelerin gelişmişlik göstergeleri için önemli bir kriter olduğuna dikkat çekti. Tekin “Bu sadece maddi kalkınmanın göstergesi değil, aynı zamanda ülkelerin demokratikleşmesinin önemli kriterlerinden bir tanesidir. 2014 bütçesi itibariyle baktığımızda Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi Türkiye’nin bütün yatırımcı bakanlıklarının önünde birinci sırada yer alıyor. İlk defa bütçeden Türkiye’de eğitime ayrılan pay bu kadar fazla. Bu Türkiye’nin hem bu maddi yatırımlar açısından, hem de demokratikleşme açısından, geldiği yer açısından çok önemli. Bugün Vakfıkebir’de çok önemli bir eğitim- öğretim yapısının temellerini Atıyoruz. İnşallah buradan Türkiye’nin turizm potansiyelini destekleyecek, geliştirecek, çok güzel, çok nitelikli, çok yeterli öğrencilerimiz, çocuklarımız yetişecek” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ise yaptığı konuşmada, “Vakfıkebir tarihi günlerinden birini yaşıyor. Özellikle Türkiye’de değişim ve gelişimin öncüsü olmuş başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan önderliğinde kurulan hükümetimiz sayesinde sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, milli savunmada dış politikada çok büyük değişimler yaşadık. Öncelikle eğitim konusunda, hem bölgenin kalkınmasında çok büyük kalkınmada bulunacak, aynı zamanda bir turizm şehri olan, tarihi derinlikleri olan, doğal güzellikleri olan, turizm potansiyeli olan Trabzon’umuza, ilçelerimize ve ülkemize katkısı olacak, ara elemanlar yetiştirecek olan bir eğitim kurumunun temelini atıyoruz. Bu eğitim kurumu 360 öğrenciyi yetiştirmeyecek, aynı zamanda turizm elçilerini, yani burada bizleri temsil edecek Türkiye’nin değişik noktalarındaki kardeşlerimizi Trabzon sevdalılarını yetiştirecek. Özellikle son zamanlarda Trabzon’umuzda turizm açısından yapılan otellerin de ara elemanı olarak bir alt yapısını oluşturacak. Vakfıkebir bu manada çok güzel hizmetler alıyor” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından lisenin temeli dualarla atıldı.

20140310aw030549_02.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel