Trabzon'a bir liman daha

 Trabzon’un Tonya İlçesi’ne kurulacak olan çimento fabrikasının fizibilite çalışmalarının tamamlanmasının ardından Vakfıkebir İlçesi’nde yapılması planlanan yıllık 5 milyon ton kapasiteli liman çalışmalarına da başlandı. EMBA Şirketi tarafından Tonya’ya k

Trabzon'a bir liman daha

 

Trabzon’un Tonya İlçesi’ne kurulacak olan çimento fabrikasının fizibilite çalışmalarının tamamlanmasının ardından Vakfıkebir İlçesi’nde yapılması planlanan yıllık 5 milyon ton kapasiteli liman çalışmalarına da başlandı. EMBA Şirketi tarafından Tonya’ya kurulması planlanan çimento fabrikasında sona yaklaşılırken, Vakfıkebir Limanı’nı büyütme çalışmaları da hız kazandı. Vakfıkebir’in lojistik bir merkez olacağına dikkat çeken yetkililer, Tonya çimento fabrikasının temeli atılırken, Vakfıkebir Limanı’nın da temelinin atılacağını söylediler. 
 
RUSLAR ORTAKLIK TEKLİF ETTİ 
 
Liman’ın yapılmasıyla birlikte Vakfıkebir’e çok büyük bir ticari hacim açılacağının altını çizen yetkililer, limanın Büyükliman Havzası dışında Giresun’a da hizmet vereceğini söylediler. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından da desteklenen Vakfıkebir Limanı’nın yapılacağı haberinin duyulması üzerine liman inşaatına ortak olmak için şu ana kadar 7 Rus firmasının başvuruda bulunduğu öğrenildi. Şu anda ilçede mevcut Balıkçı Barınağı’nın hemen batı kıyısında yapılacak olan liman 300 metre uzunluğunda ve 35 metre derinliğinde olacak, mendireğin her iki yanına aynı anda büyük tonajlı birden fazla gemi yaklaşabilecek. 
 
Edinilen bilgilere göre ayrıca, limanın yapılacağı haberini duyan bazı yerli ve yabancı yatırımcılar da gerek Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’nden, gerekse ilçenin müsait alanlarından depo ve pazarlama alanları oluşturmak amacıyla yer arayışı içine girdiler. Şimdi ise yatırımcıların yer konusundaki taleplerinin değerlendirilmesine başlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel