Trabzon'a 'Aşık olan doğru söyler'

Benim Kentim, kamusal alan sanat projesi kapsamında Finlandiyalı sanatçı Minna Henriksson’un Trabzon için tasarladığı “Aşık Olan Doğru Söyler” adlı sanat projesi 22 Ekim 2010 Cuma günü açılıyor.Türkiye ile Avrupa arasındaki diyaloğun sanat ve kültür aracı

Trabzon'a 'Aşık olan doğru söyler'

Benim Kentim, kamusal alan sanat projesi kapsamında Finlandiyalı sanatçı Minna Henriksson’un Trabzon için tasarladığı “Aşık Olan Doğru Söyler” adlı sanat projesi 22 Ekim 2010 Cuma günü açılıyor.

Türkiye ile Avrupa arasındaki diyaloğun sanat ve kültür aracılığıyla güçlendirilmesini hedefleyen, Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi ve Anadolu Kültür işbirliğiyle British Council tarafından yürütülen, “Benim Kentim” projesi, Sivil Toplum Diyaloğu: Kültür Köprüleri Programı kapsamında Avrupa Birliği tarafından destekleniyor.
Finlandiyalı sanatçı Minna Henriksson, bir buçuk yıldır içlerinde gençler ve sanatçıların da olduğu pek çok Trabzonluyla bir dizi çalışma yaptı. Sanatçı, bu çalışmalar sonucundaysa, ismini Trabzonlu rock müzik grubu “Üç Hürel”in, ‘Ben Geçerim Gönül Geçmez’ adlı şarkısının sözlerinden alan “Aşık Olan Doğru Söyler” sanat projesini tasarladı.


“Trabzon’daki gözlemlerimden, Trabzon halkının kentine aşık olduğunu gördüm, ancak kent kimliğinin birtakım olaylar yüzünden zedelendiğini ve bunların haksız yere tüm Trabzonlulara maledildiğini öğrendim” diyen Henriksson, milliyetçilikle ilişkili özelliklerinden çok, kentin diğer yönlerini görünür kılmayı hedefleyerek, gençlere : “Trabzon’un imajı ne olmalı?” sorusunu sordu ve Trabzonluların bakış açılarını ortaya çıkarmaları için birlikte bir dizi proje geliştirdiler.


Kentin farklı bölgelerine yayılan proje kapsamında, Çömlekçi Yokuşu’nda Yavuz Selim Bulvarı’nın otoyol duvarında bir ışık enstalasyonu, Trabzon’u resmi kent rehberlerinden daha farklı bir biçimde anlatmayı hedefleyen bir kitap çalışması, kentin en işlek yerlerinden olan Kadınlar Çarşısı merkezinde yer alan Şükürhan Pasajı’nın ev sahipliği yapacağı bir fotoğraf sergisi kenti ile buluşmayı bekliyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel