Trabzon'a ada kurulacak

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), turizmde farklı alternatiflerin oluşturulmasına yönelik hazırlanan projeler kapsamında, Trabzon'da "Turizm Adası" kuracak.Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Trabzon, doğal güzellikleri, sunduğu tarihi, kü

Trabzon'a ada kurulacak

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), turizmde farklı alternatiflerin oluşturulmasına yönelik hazırlanan projeler kapsamında, Trabzon'da "Turizm Adası" kuracak.

Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Trabzon, doğal güzellikleri, sunduğu tarihi, kültürel ve sportif aktiviteleriyle daha çok yerli ve yabancı turistin ilgisini çekecek.

Her yıl çok sayıda turisti ağırlayan Trabzon'da, yaklaşık 2 milyar liralık harcamayla hayata geçirilecek projeyle kentin ulusal ve uluslararası ölçekte çekim merkezi haline gelmesi hedefleniyor.

DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Trabzon'u ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının her geçen yıl arttığını belirterek, kenti geçen yıl 1 milyon 946 bin 498 yerli ve 1 milyon 54 bin 855 de yabancı olmak üzere 3 milyon 4 bin 353 kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Bölgede turizmde farklı alternatiflerin oluşturulmasının önemli olduğunu dile getiren Kaldırım, "Bunun için DOKA olarak her alanda stratejiler geliştirdik. Bu doğrultuda da projeler oluşturduk. Amacımız turizm potansiyelini 12 aya yayarak, Trabzon'un bölge dışında da ulusal ve uluslararası ölçekte çekim merkezi haline gelmesini sağlamaktır" diye konuştu.

TURİZM ADASI BÖLGEYE PRESTİJ KATACAK

Trabzon'da turizm potansiyelinin artırılmasına dönük önemli projelerinden birisinin de "Turizm Adası" olduğunu vurgulayan Kaldırım, "Turizm adası, turizmde farklı ihtiyaçları bir araya getiren ve bölgeye prestij katacak bir projedir. Turizm Adası'nın altyapı ve dolgu çalışmalarının kamu, üst yapı çalışmalarının ise özel sektör tarafından yapılması öngörülmektedir" ifadesini kullandı.

Projeye yönelik yaklaşık 4 yıllık bir çalışma süresi ortaya koyduklarını anlatan Kaldırım, "Proje kapsamında, iki beş yıldızlı otel ve kişisel kullanıma dayalı lüks konutlar oluşturulacak. Bunun yanında yapay deniz, tema parkı, marina, spor tesisleri, opera binası, alışveriş merkezleri, iş merkezleri, restoranlar, kafeler, açık ve kapalı yüzme havuzu, yöresel ürün satış merkezleri, eğlence mekanları ve tematik müze de turizm adasının içerisinde yer alacak. Bu kapsamda çalışmalara en kısa sürede başlayarak, adayı turizme kazandırmayı düşünüyoruz" bilgisini paylaştı.

Kaldırım, Trabzon'u ziyarete gelen yaklaşık 3 milyon yerli ve yabancı turistin de "Turizm Adası"na ilgi göstereceğine dikkati çekerek, projenin aynı zamanda bölge istihdamını ve ulusal turizm gelirlerindeki payı artıracağını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler