Trabzon'a açık cezaevi kampüsü

Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, Trabzon’daki cezaevlerinde 550 kişinin bulunduğunu, bu insanları topluma kazandırmak için yapılan çalışmalar arasında açık cezaevi kampüsü projesi bulunduğunu belirterek burada kurulacak atölyelerde meslek kazandırm

Trabzon'a açık cezaevi kampüsü

Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, Trabzon’daki cezaevlerinde 550 kişinin bulunduğunu, bu insanları topluma kazandırmak için yapılan çalışmalar arasında açık cezaevi kampüsü projesi bulunduğunu belirterek burada kurulacak atölyelerde meslek kazandırma çalışmaları yanında ihtiyaçlılarında gelir sahibi olmasına imkan tanınacağını söyledi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) heyetini kabul eden Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, Trabzon’da bir açık cezaevi kampüsü oluşturma arayışında olduklarını belirtti. Bunun için şehir merkezine yakın 150 dönümlük bir araziye ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Kul “Bir suç işlemiş ve cezasını çekmekte olan insanları bir taraftan da topluma kazandırmamız gerekmektedir. Toplum olarak bu hepimizin görevidir. Of ilçemizde 40, Araklı ilçemizde 40, Trabzon’da 470 olmak üzere toplamda 550 kişi cezaevlerimizde bulunmaktadır. Bu insanları bir şekilde ekonomiye katmamız lazım. Açık cezaevi kampüsünde oluşturulacak atölyelerde çeşitli meslekler öğretilirken bir taraftan da ihtiyaçlı durumda olan bu insanlarımıza gelir elde etme şansı verilmiş olacaktır. Beşikdüzü’nde bu amaçla kullanılmak üzere 150 dönümlük bir arazi bize teklif edildi, ancak merkeze çok uzak olması nedeniyle tercih edemedik” dedi.

Trabzon’da bir süredir görev yaptığını ve şehri ve yöre insanını yakından tanımaya çalıştığını kaydeden Başsavcı Adem Kul “Karadenizliler’in, özellikle Trabzonlular birbirini tutuyor. Ben Karadenizliyim söylemek yetmiyor, neresindensiniz, diye soruyorlar. Aynı şehirden, aynı toplumdan olmak insanı güçlü kılıyor. Trabzon bunu iyi başaran kentlerimizden biridir. Ayrıca gelenek ve göreneklerin yanı sıra ataerkil yaşamı hala devam ettirmeyi başaran bir kentimiz. Ben göreve gelir gelmez buradaki boşanma oranlarını inceledim. Benim daha önce görev yaptığım Tarsus’a oranla üçte bir oranında olduğu gördüm” ifadelerini kullandı.

Ziyarette konuşan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ise Trabzon’un Karadeniz’in en çok göç veren aynı zamanda da en çok göç alan ili olduğuna dikkat çekerek “Belli bir seviyeye gelen şehirden ayrılıyor. Yakın ve civar illerden de Trabzon’a göç akışı da devam ediyor” diye konuştu.

TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy da Karadeniz’in tümünde olduğu gibi Trabzon’un da çok göç verdiğini belirterek, “Çok göç verdik ama hiç kimse yaylasına, köyüne, tarlasına bağlılığını yitirmedi. Nüfusuna göre Trabzon gerek kara gerekse havayolu ulaşımında çok yoğun bir ildir. Günde 25 civarında uçak gelip gidiyor. Bir yılda 1,5- 2 milyon havaalanında yolcu hareketi var. Nüfusa bakarsanız bu kadar insan burada yaşamıyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel