Trabzon'a "5 Yıldızlı" çifte müjde!

Vali Kızılcık, "Turizm Haftası" dolayısıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, geçmiş yıllarda turizmin gezmek görmek, seyahat etmek olarak algılandığını, modernizm ve kü

Trabzon'a "5 Yıldızlı" çifte müjde!



Vali Kızılcık, "Turizm Haftası" dolayısıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, geçmiş yıllarda turizmin gezmek görmek, seyahat etmek olarak algılandığını, modernizm ve küreselleşmeyle artık insanın tüketime teşvik eden yapıların görüldüğünü belirtti.

Trabzon'a beş yıldızlı iki otel yapılacağını ifade eden Kızılcık, yapılacak otellerle ilgili izin ve protokollerin hazırlandığını ve projeler bittiğinde 2 bin kişilik kongre salonuyla bu otellerin şehirde kongre turizmine katkı sağlayacağını söyledi.

Memiş Ağa ve Yakup Ağa konaklarının, restorasyonları tamamlandığında butik otel olarak işletileceğini kaydeden Vali Kızılcık, "200-250 yıllık konaklarımızı restore edip onları iyi tanıttığımızda, bu konaklar uluslararası arenada kendinden söz ettirecek ve ev pansiyonculuğunu geliştirmek için örnek gösterilecek müesseseler olacaktır" diye konuştu.

Şehrin önemli caddelerinden Maraş Caddesi'nin, İl Özel İdaresi binasından itibaren trafiğe kapatılacağını açıklayan Kızılcık, gelen turistlerin bu sayede restore edilen tarihi ve turistik mekanları yürüyerek gezebileceğini belirtti.

-U20 Dünya Kupası-

Vali Kızılcık, haziran ayında Trabzon ve Rize oynanacak FIFA Yirmi Yaş Altı (U20) Dünya Kupası maçlarının Trabzon için büyük fırsat olduğunu vurgulayarak, "Buralarda oynanacak maçlarda gelen takımlara ve taraftarlarına iyi bir misafirperverlik örneği göstererek ülkelerinde Trabzon'u tanıtma şansını yakalayacağız" dedi.

Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ise Trabzon'u dünyada tüm turizm aktörlerinin temsil edildiği fuarlarda tanıttıklarını söyledi.

Trabzon'a 2012'de 2 milyon 600 bin turist geldiğine ve bunun 60 bininin Arap turist olduğuna dikkati çeken Kansız, "Bu yıl için şimdiden rezervasyonlar yapıldı. Şehirde şu an 3 bin yatak var. Ayrıca 900 küsur yatağın da izni alındı. Önümüzdeki yıl yatak sayımız 5 bini bulacak" ifadelerini kullandı.

TÜRSAB Karadeniz Bölgesel Yürütme kurulu Başkanı Suat Gürkök, tören sonunda Vali Recep Kızılcık'a Trabzon turizmine katkılarından dolayı plaket verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel