Trabzon'a 40 bin kişilik stat!

Denizden kazanılacak alanın 540 günde, stadın içinde bulunduğu inşaatın ise 3 yılda tamamlanması bekleniyor. Başkan Sadri Şener, "Akyazı Projesi tamamlanınca Trabzon'un vizyonu değişecektir" dedi.5 YILDA SADECE TABELASI DİKİLDİTrabzonspor'da 13 Mart 2006

Trabzon'a 40 bin kişilik stat!

Denizden kazanılacak alanın 540 günde, stadın içinde bulunduğu inşaatın ise 3 yılda tamamlanması bekleniyor. Başkan Sadri Şener, "Akyazı Projesi tamamlanınca Trabzon'un vizyonu değişecektir" dedi.

5 YILDA SADECE TABELASI DİKİLDİ

Trabzonspor'da 13 Mart 2006 günü, dönemin Başkanı Nuri Albayrak tarafından hazırlatılan ve o dönemde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olan Mehmet Ali Şahin'e tanıtımı yapılan Akyazı Projesi'nin aradan geçen 5 yılda sadece tabelası dikilebildi. Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilen dolgu ve tahkimat ihalesini 36 milyon 950 bin liraya alan Öztaş-Sistem iş ortaklığı adlı firmaya yer tahsisi yapıldı. Bunun üzerine dolgu çalışmalarına başlayan firma 660 dönümlük deniz dolgusunu 540 gün içerisinde tamamlamayı amaçlıyor.

PROJE İÇERİSİNDE 40 BİN KİŞİLİK STAT YAPILACAK

Galatasaray'a Türk Telekom Arena Stadı'nı yapan TOKİ'den ihaleyi alan şirketin dolgu için iş makineleri ile Maçka İlçesi'nden denize dolgu malzemesi taşıyacağı belirtildi. Proje kapsamında; 40 bin kişilik stadın yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası, 3 bin seyirci kapasiteli kapalı spor salonu, 1 adet doğal, 1 adet sentetik yüzeyli çim futbol sahası, 6 adet açık tenis kortu, 1 adet 3 bin seyircili centerkort (izleyici alanları bulunan tenis kortu), kamp eğitim merkezi binası ile çevresinde 3 adet doğal çim yüzeyli futbol sahası, 1 adet açık basketbol, voleybol ve tenis sahası ile sporla ilgili diğer sosyal donatı alanlarının yer alacağı spor kompleksi yapılacak.

ŞENER: "TRABZON'UN VİZYONU DEĞİŞECEKTİR"

Başkan Sadri Şener, Akyazı Projesi'nin artık bir hayal olmadığını belirterek, "Bu proje tamamlandığında Trabzon'un vizyonu değişecektir. Bizde modern bir stadımız ve tesisimiz olsun istiyoruz. Bu yapıldığında da gerçekleştirenlere her türlü teşekkürü yapacağız. Akyazı Projesi tamamlandığında Trabzon'da bir bayram havasının yaşanacağını düşünüyoruz. Deniz doldurularak yapılacak olan projenin içerisinde stadın yanı sıra yapılacak olan spor komplekslerine de Trabzon'un fazlasıyla ihtiyacı var" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel