Trabzon'a 3 Milyon turist!

 Doğu Karadeniz Körfez ülkelerinde yapılan başarılı tanıtımlarla turist akınına uğradı. Yaz aylarında yüzde yüz doluluk oranları yakalanan bölgede turizm yatırımları devreye girdi. 14 OTEL İNŞAATI DEVAM EDİYOR Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Su

Trabzon'a 3 Milyon turist!
 Doğu Karadeniz Körfez ülkelerinde yapılan başarılı tanıtımlarla turist akınına uğradı. Yaz aylarında yüzde yüz doluluk oranları yakalanan bölgede turizm yatırımları devreye girdi.
 
14 OTEL İNŞAATI DEVAM EDİYOR
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu Trabzon’da 3, 4 ve 5 yıldızlı olmak üzere 14 otelin yapımının devam ettiğini söyledi.
 
YENİ YATIRIMLARA İHTİYAC VAR
 
33 turizm belgeli otel bulunan Trabzon’da 3 bin 408 yatağın yetersiz kaldığını ifade eden Hacısalihoğlu, yapımı devam eden 14 turizm belgeli otelin tamamlanması ile toplam belgeli otel sayısının 47’ye ve yatak sayısının da 5 bin 521’e ulaşacağını kaydetti. Hacısalihoğlu belediye belgeli oteller ile yatak sayısının 12 binlere ulaştığını, gelecek sezonlar dikkate alındığını özellikle uluslararası standartlarda turizm belgeli otel sayısında açık olacağını ve bulanda yatırımlara ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti.
 
GÜLERYÜZ ÖNÜMÜZDEKİ SEZONLARA OLUMLU YANSIYACAK
 
TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, turizm sektörünün tanıtımdan konaklamaya kadar uzun bir zincirde başarılı bir ekip çalışması olduğunu dile getirdi. Doğu Karadeniz’e gelen turistlerin işletmelerde güler yüzle karşılanmasına özen gösterilmesi gerektiğini, bölgeden memnun ayrılan bir turistin gelecek sezonlara olumlu etkisinin olacağını vurguladı.
 
KÖRFEZDEN UÇAK SEFERLERİ TRABZON’A TURİST TAŞIYOR
 
DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Doğu Karadeniz’e Körfez ülkelerinden gelen turistlerin bu yıl daha da artış kaydedeceğini aktardı. Yapılan çalışmalar neticesinden Suudi Arabistan’ın dört şehrinden Trabzon’a direkt uçak seferleri konduğunu aktardı. THY uçakları ile yapılan uçak sefer sayılarının bu sezon daha da arttığını kaydetti. Bu seferlere önümüzdeki günlerde Katar’dan Trabzon’a başlayacak direkt seferlerinde eklemleneceğini bildirdi..
 
JAPON TURİSTLER ARTACAK
 
Genel Sekreter Kaldırım, Körfez ülkeleri yanı sıra Japon turistlerin de Doğu Karadeniz’e kazandırılması konusunda Kalkınma Ajansının faaliyetleri bulunduğunu ifade etti. İlk temasların olumlu olduğunu, önümüzdeki turizm sezonlarında Japon turistlerin oranında artış olacağını vurguladı.
 
Geçtiğimiz yıl 200 binin üzerinde körfez turisti ağırlayan Trabzon’a bir yılda 3 milyon yerli ve yabancı turist geldiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel