Trabzon yönetimine borç kaldı!

Ortahisar Belediyesi Meclis toplantılarına ara vermeden devam ediyor. Dünkü gündem maddeleri, kapanan belde belediyelerinin faaliyet raporları oldu. Tüzel kişilikleri sona eren belde belediyelerine ait faaliyet raporlarının görüşüldüğü meclis hareketli ge

Trabzon yönetimine borç kaldı!
Ortahisar Belediyesi Meclis toplantılarına ara vermeden devam ediyor. Dünkü gündem maddeleri, kapanan belde belediyelerinin faaliyet raporları oldu.
 
Tüzel kişilikleri sona eren belde belediyelerine ait faaliyet raporlarının görüşüldüğü meclis hareketli geçti. Akoluk, Akyazı, Çağlayan, Çukurçayır, Gürbulak, Pelitli ve Yalıncak belde belediyelerinin faaliyet raporları açık oylama sonucu 35’er oyla kabul edildi. Ak Partiden 1. Başkan Vekilliğine seçilen Nusret Onur prosedür gereği faaliyet sunumunu yaptı.
 
Zaman zaman eleştiriler getirildi. Kapanan belde belediyelerin kayıtta olan borçları toplam 7.716 bin. Bunun dışında kayıtta olmayan borçların da çıkılabileceği mecliste ifade edildi. Bunun üzerine meclis sıralarından itirazlar yükseldi. MHP sıralarından ‘borçlar bize kaldı’ söylemleri geldi.MHP Plan Bütçe Komisyonu üyesi İsmail İnan ‘Halk tabiri ile borçları bize mal varlıkları başka yere verdiler. Biz kamuoyunun gündeminde tutalım dediğimizde Ortahisar Belediyesi’nin borç yükünün herkesin tarafından bilinmesi açısından bunu söylemiştik. Bunu siyasi bir tarafa çekmedik. Gayemiz budur.
 
Ama yine söylüyorum. İncelediğimiz evrakların içerisinde kabul ettiğimiz belde belediyelerin içerisinde öyle alımlar gördük ki son 3 ayda 20 milyarlık bilgisayar yazılım aldıklarını gördük. Kasasını parayla devredenleri de gördük. Faiz yükü ve SGK’ya vergi dairesine bina icra edenleri de gördük. Dolayısıyla Ortahisar Belediye meclis üyelerinin tamamının ne kadar borç yükü aldığımızı kurucu üyeler olarak bilmemiz, bizden sonraki gelecek olan belediye meclis üyelerine bilgi vermek amacıyla kamuoyunu bilgilendirmek istedik. Herhangi bir siyasi çalışma için bunu yapmadık.
 
Bunu takdirlerinize sunuyorum. Lütfen olaya ciddi bakalım. Kanunen bize kalmış olabilirler. Ama kanunun dışında ne kadar borç aldığımızı bilmek istiyoruz. Çünkü yapmış olduğumuz bir tahmini bütçenin bedeliyle bunun karşılanma ihtimali çok düşüktür. Biz bu borçlarla karşılaşacağız.’ şeklinde ifade etti. Toplantının sona ermesiyle, yapılan itirazlarda bir sonraki meclis toplantısına kaldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler