Trabzon yıkılıyor tarih ortaya çıkıyor

Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Atapark'ta bulunan tarihi Zağnos Burcu'na bitişik üç binanın yıkımının ardından tarihi doku ortaya çıktı. Yerli ve yabancı turistlerin ziyaret e

Trabzon yıkılıyor tarih ortaya çıkıyor

Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Atapark'ta bulunan tarihi Zağnos Burcu'na bitişik üç binanın yıkımının ardından tarihi doku ortaya çıktı. Yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettikleri Zağnos Burcu'nun tarihi kimliğini ortaya çıkarmak amacıyla kentsel dönüşüm kapsamına alınan binaların yıkımı Trabzon Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünü yıkım ekiplerince gerçekleştirildi. Binaların yıkımının ardından tarihi burçlar gün yüzüne çıktı.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tarih ve uygarlık kenti Trabzon'un var olan misyonuna katkıda bulunmak amacıyla yapılan kentsel dönüşüm projeleri ile kente önemli rekreasyon alanları kazandırıldığına dikkat çekerek tarihi dokuların ortaya çıktığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel