Trabzon yaylaları Yaz-Kış güzel

Trabzon'da bazı yaylaların karla kaplı olması doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Uzungöl Doğa Sporları ve Adrenalin Kulübü üyeleri, Karadeniz’in en gözde yaylalarından Taşköprü Yaylası’na yürüyüş düzenledi.Trabzon-Araklı-Dağbaşı-Çatak istikametinden Gümüşha

Trabzon yaylaları Yaz-Kış güzel

Trabzon'da bazı yaylaların karla kaplı olması doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Uzungöl Doğa Sporları ve Adrenalin Kulübü üyeleri, Karadeniz’in en gözde yaylalarından Taşköprü Yaylası’na yürüyüş düzenledi.

Trabzon-Araklı-Dağbaşı-Çatak istikametinden Gümüşhane’nin Yağmurdere Köyü’ne araçla giden Adrenalin tutkunları, buradan yürüyerek karla kaplı Taşköprü Yaylası’na çıktılar. Doğa tutkunları, yaz aylarında kır çiçekleriyle süslü 2 bin 140 metre yükseklikteki Taşköprü Yaylası’na bu kez karla kaplı haliyle gezdi.


Trabzon’u fethe gelirken Fatih Sultan Mehmet’in yaptırdığı rivayet edilen ve yaylaya ismini veren tarihi Taşköprü üzerinden geçen doğaseverler buradaki tesislerde yemek yiyerek dinledi.
Taşköprü’de kış aylarında ortaya çıkan güzelliğin dünyanın belli başlı kış turizm merkezlerinde bulunmadığını ifade eden Uzungöl Doğa Sporları ve Adrenalin Kulübü Başkanı Aydın Mutlu, Taşköprü’nün Çakırgöl turizm merkezine dahil edilerek kış turizmine açılmasını istedi.
Taşköprü’nün el değmemiş bir güzellik olduğunu ifade eden Mutlu, “Burası turizm yatırımları için son derece uygun bir yer. Yaz aylarında ortalığı süsleyen kır çiçekleri, buram buram tarih kokan yapısı, tümü ile doğal ürünleri, soğuk suyu ve enfes havası ile insanları cezp eden tabiat harikası Taşköprü kış aylarında da ayrı bir güzelliğe bürünüyor.

Kar her tarafı adeta bir gelin gibi süslüyor. Onun için 105 yaylanın merkezi konumunda olan bu doğa ve tarih harikası yayla mutlaka Çakırgöl Turizm Merkezi içine alınmalı ve hem yaz hem kış turizmine açılmalı” diye konuştu.

Akgüller Turistik Tesisleri yetkilisi Mustafa Akgül de tüm doğa tutkunlarını kış aylarında da yaylalarını ziyaret etmelerini isteyerek “Kışın yayladaki turistik tesislerin kapalı olmasından dolayı gelecek olanlara bizimle irtibata geçmeleri durumunda ücretsiz rehberlik ve konaklama hizmeti sunuyoruz. Kapalı olan tesislerimizi doğaseverlerin hizmetine açıyoruz. Bu doğal güzellikleri herkesin gelip görebilmesi için tesis olarak her türlü kolaylığı göstermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel