Trabzon yarın koşuyor

 Trabzon Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce organize edilen 32. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu yarın koşulacak. Yarışma genel direktörü Yaşar Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl 267 sporcunun yarı maratonda koşt

Trabzon yarın koşuyor

 

Trabzon Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce organize edilen 32. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu yarın koşulacak.

Yarışma genel direktörü Yaşar Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl 267 sporcunun yarı maratonda koştuğunu, bu yıl ise yerli ve yabancı olmak üzere 292 sporcunun kayıt yaptırdığını ve kayıtların devam ettiğini belirtti.

Her geçen yıl yarı maratona ilginin yükseldiğini ifade eden Ulusoy, "Bu yıl rekor bir katılım var. 300'ün üzerinde bir sporcunun maratonda mücadele edeceğini düşünüyoruz" dedi.

Yarışmaya 1 Alman, 2 Moldovyalı, 4 Kenyalı, 7 Gürcü, 3 Etiyopyalı, 1 Ukraynalı, 1 Faslı olmak üzere 19 yabancı sporcunun katılması bekleniyor.

Maraton yarın saat 09.30'da Sahil mevkisinde Emperyal üst geçidi altından başlayacak. Yıldızlı mevkinden dönecek sporcular, eski belediye binası önünde yarışı tamamlayacak. Yarışmada 18-39 yaş kadın ve erkek sporculardan dereceye girenlerden birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin, dördüncüye ise 500 Dolar para ödülü verilecek.

Maratona katılan veteran kadın ve erkek sporculara ise 11 kategoride para ödülü dağıtılacak. Buna göre birinciye 200, ikinciye 175 ve üçüncü olan sporculara 150 lira para ödülü verilecek.

Pazar günü 09.00'da başlayacak halk koşusunda dereceye giren kadın ve erkek sporculardan ise birinciye 300, ikinciye 250, üçüncüye 200 lira para ödülü verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler