Trabzon yardımları dağıtılmadı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından fakir ailelere dağıtılmak üzere Rize’ye gönderilen kömürlerde kükürt oranı yüksek çıkınca, kömürlerin dağıtımı yapılamadı.Türkiye Taşkömürü Kurumu tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da Rize’deki fakir ai

Trabzon yardımları dağıtılmadı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından fakir ailelere dağıtılmak üzere Rize’ye gönderilen kömürlerde kükürt oranı yüksek çıkınca, kömürlerin dağıtımı yapılamadı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da Rize’deki fakir ailelere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılmak üzere 6 bin 444 ton kömür gönderildi. Ancak kömürlerde yapılan incelemede kükürt oranı 2.54 çıkınca kömürlerin büyük bölümünün dağıtımı gerçekleştirilemedi. Kış aylarının en sert şekilde kendini hissettirdiği şu günlerde fakir aileler bekledikleri kömürleri alamadı. Fakir aileler 25 gündür kömür yardımı beklerken, sadece şehir merkezinde dağılmak için gönderilen 2 bin 500 ton kömürden sadece 600 tonunun dağıtımı yapılabildi. Bin 700 ton kömür ise düşük kükürt oranlı kömürler ile değiştirilmek üzere önümüzdeki günlerde Türkiye Taşkömürü Kurumu’na iade edilecek.

KÖMÜRLER HAVA KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNÜ GEÇMEK İÇİN DAĞITMADI
Öte yandan kömürlerin hava kirliliğinin önüne geçmek için dağılmadığı öğrenildi. Çevre Bakanlığı’nın yaptığı analizlere göre, Rize Hava Kirliliği’nde 1. derece riskli iller arasında yer alıyor. Bu nedenle Rize Şehir Merkezi, Çayeli ve Ardeşen ilçelerinde 2 değerin üzerinde kükürt içeren kömürlerin yakılmasına müsaade edilmiyor. Diğer ilçelerdeki kullanılabilir kükürtlü kömür değeri ise 2.30 . Rize’de sadece köylerde 2.50 değerinde kükürt içeren kömürlerin tüketimine izin veriliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel