Trabzon ve sürücü kursları

Trabzon’un genel nüfusu 750 bine yakın ve şehrin il genelinde toplam 100 bine yakın araç bulunmakta.  Gözlerden kaçmayan detay ise hemen hemen 100 bin araca sahip Trabzon’da 300 binin üzerinde ehliyetli şoförün olmasın.Haber61.net’in araştırmasında ulaşmı

Trabzon ve sürücü kursları

Trabzon’un genel nüfusu 750 bine yakın ve şehrin il genelinde toplam 100 bine yakın araç bulunmakta.  Gözlerden kaçmayan detay ise hemen hemen 100 bin araca sahip Trabzon’da 300 binin üzerinde ehliyetli şoförün olmasın.

Haber61.net’in araştırmasında ulaşmış olduğu verilere göre 750 bine yakın nüfusa sahip Trabzon’da sürücü kurslarının fazlalığı ise dikkatlerden kaçmıyor.

19 sürücü kursuna sahip Trabzon’un her ilçesinde bir sürücü kursu bulunmakta. Bu sürücü kurslarının yeteri kadar denetlenip denetlenmediği ise meçhul durumda

Trabzon’un sürücü kursları ile ilgili olarak dünya kentlerinden bazılarıyla kıyaslandığında ise şaşkınlık yaratan bir veri ortaya çıkıyor.

İngiltere’nin başkenti Londra’da 1 milyonun üzerinde sürücü ve 7.5 milyon araca 12 ehliye kursu hizmet verir iken Fransa’nın başkenti Paris’te 6 İspanya’nın Başkenti Madrid’de ise 3 tane sürücü kursu bulunmakta.

Türkiye'nin en büyük şehri İstanbul'da ise 545 kurs bulunmakta   

 

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.NET 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel