Trabzon ve Rize'ye 638 bin TL!

Trabzon ve Rize illeri ile bunlara bağlı ilçe ve belde belediyelerinin katı atık sorununun çözümü için oluşturulan Trabzon-Rize Katı Atık Projesi Birliği tarafından inşa edilen düzenli depolama sahasına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği sürüyor.Bi

Trabzon ve Rize'ye 638 bin TL!

Trabzon ve Rize illeri ile bunlara bağlı ilçe ve belde belediyelerinin katı atık sorununun çözümü için oluşturulan Trabzon-Rize Katı Atık Projesi Birliği tarafından inşa edilen düzenli depolama sahasına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği sürüyor.

Birliğin yazılı başvurusu üzerine, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın talimatıyla düzenli depolama sahasının hizmet ömrünün artırılması amacıyla bakanlık tarafından 638 bin 502 TL ödeme yapıldı. Bakanlığın desteğiyle hayata geçirilecek proje ile hem hava hem de görüntü kirliğine sebep olan, toplum ve çevre sağlığı açısından son derece tehlike arz eden katı atıkların ber tarafı uzun süreli olarak çözüme kavuşturulacak.

Verilen ödenekle, 2007 yılında faaliyete geçen ve 86 belediyenin görev ve yetki alanına giren bölgelerdeki mevcut çöp alanlarının rehabilitasyonunun sağlandığı tesisin işletme ve iyileştirme planları da hayata geçirilecek.

Tesis ile düzenli depolama sisteminin uzun yıllar birliğe hizmet vermesinin sağlanmasının yanı sıra, atıkların ekonomik bir girdiye dönüştürülmesi hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel