Trabzon ve Rizeli işçiler bekliyor

Bir süredir Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (ÇAYKUR) bağlı fabrikalarda çalışan işçilerin bağlı oldukları sendikalar sayı üstünlüğü nedeni ile birbirleriyle mahkemelik konumda idiler.ÇAYKUR’da çalışan işçilerin çoğunluğunun Türk İş Sendikasına bağlı Tek

Trabzon ve Rizeli işçiler bekliyor

Bir süredir Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (ÇAYKUR) bağlı fabrikalarda çalışan işçilerin bağlı oldukları sendikalar sayı üstünlüğü nedeni ile birbirleriyle mahkemelik konumda idiler.

ÇAYKUR’da çalışan işçilerin çoğunluğunun Türk İş Sendikasına bağlı Tek Gıda İş sendikasında olduğu belirlenmesinin ardından Hak İş sendikasına bağlı Öz Gıda İş Sendikası yetkilileri Tek Gıda İş  Sendikasını mahkemeye vermişti.

Ankara’da görülen mahkemede karar Tek Gıda iş lehine çıkmıştı. Bunun üzerine Öz Gıda İş Sendikasının bu davanın Rize’de görülmesi gerektiğini söyleyerek Yargıtay’a başvurmuş Yargıtay’da mahkemeyi Rize mahkemesine yönlendirmişti.

Rize’de görünen mahkemede Ankara’da görülen mahkeme ile aynı kararı verince ikinci kez Tek Gıda İş Sendikası kazanmış oldu.

 

Devamı 2'de 

 

Sendika sözcüleri ne diyor 

Gözler Yargıtay’da

 

İkinci kez mahkemeye kazanmalarına rağmen yeniden Öz Gıdanın Yargıtay’a başvurarak karar itiraz ettiğini söyleyen  Tek Gıda İş Genel Merkez Divan Kurulu yöneticisi Recep Ali Çelik, “ tekrar giderek mahkemeye vermeleri çok anlamsız. Ankara mahkemelerinde görünen davanın ardından kendileri fabrikaların Rize’de olduğunu ve bu yüzden Rize’de görülmesi gerektiğini söylediler ve Yargıtay’a itiraz ettiler. Yargıtay itirazlarını kabul ederek olayı Rize mahkemelerine taşıdı. Rize’de görülen davada aynı yönde çıkınca Tek Gıda İş Sendikası Bir kez daha haklı çıkmıştır. Fakat tekrar neden itiraz ettikleri ise manidardır. Şu an gözler Yargıtay mahkemesinden gelecek kararda. Yalnız iki kere mahkemeler tarafından haklı olduğumuzun görüldüğü unutmamız gerekli.” dedi.

Tek Gıda’nın sahte üyeleri var

Rize’de görülen davada çıkan sonuca neden itiraz ettiklerini söyleyen Öz Gıda İş Hukuk Müşaviri Mecit Veren, “ Rize’de görülen davaya itiraz etmemizin sebebi bizim daha önce hangi kapsamda itiraz ettiğimiz tam olarak Rize mahkemeleri anlayamadı. Bizim iddiamız Tek Gıda Sendikasına üye işçilerin 5 bine yakın sahte veya gerçekte yaşamayan kişileri üye diye bünyesinde bulundurmakta. Bizde bu bağlamda mahkemenin tam olarak davaya bakmadığını düşündüğümüzden Yargıtay 9. Hukuk dairesine tekrar itirazda bulunduk. Çıkacak kararıbekliyoruz.”şeklinde konuştu.

 

Devamı 3'de 

İşçiler Mağdur 

İşçinin sıkıntısı sendikalar

ÇAYKUR bünyesinde çalışanlar işçilerin sendikaların birbirleriyle mahkemelik olmasından dolayı sözleşmelerden yararlanamayarak maaş zamlarını yeteri kadar alamıyor. Daha çok 2005’den sonra ÇAYKUR bünyesine işçi olarak giren personelin etkilendiği bu süreç dava sürmeye devam etikçe daha da mağdur duruma gelmesine sebep oluyor.

 

Son olarak yapılan üye listesine göre ;

Tek Gıda İş Sendikası üye sayısı : 8000

Öz Gıda İş Sendikası Üye Sayısı : 3000

 

 

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.NET

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel