Trabzon ve Rize'de incelemeler yapıldı

Dünyada lojistik ve ekonomi alanında faaliyet gösteren bir enstitü olan ISL'nin Yönetim Kurulu Başkanı Dıetrıch'in de aralarında bulunduğu Alman heyet, Doğu Karadeniz'de kurulması planlanan lojistik merkez konusunda Trabzon ve Rize'de, incelemelerde bulun

Trabzon ve Rize'de incelemeler yapıldı

Dünyada lojistik ve ekonomi alanında faaliyet gösteren bir enstitü olan ISL'nin Yönetim Kurulu Başkanı Dıetrıch'in de aralarında bulunduğu Alman heyet, Doğu Karadeniz'de kurulması planlanan lojistik merkez konusunda Trabzon ve Rize'de, incelemelerde bulundu.

Dünyada lojistik ve ekonomi alanında faaliyet gösteren Sevkiyat Ekonomisi ve Lojistik Enstitüsü'nün (ISL) Yönetim Kurulu Başkanı Dıetrıch'in de aralarında bulunduğu Alman heyet, Trabzon ve Rize'de, Doğu Karadeniz'de kurulması planlanan lojistik merkez konusunda incelemelerde bulundu. 
     
Doğu Karadeniz'de kurulmak istenen lojistik merkez konusunda teknik bir rapor hazırlayacakları belirtilen ve Rusya ve Çin başta olmak üzere dünyada lojistik ve ekonomi alanında faaliyet gösteren Almanya'daki ISL Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hans Dietrich, aynı ülkede lojistik faaliyet gösteren kurumların kooperatif Müdürü Dr. Thomas Nobel ve Almanya'nın Jade Weser Limanı'nın Yöneticisi Rudiger Beckman, Trabzon'a geldi.
     
Dünyadaki lojistik merkezlerin dizaynını yaptıkları öğrenilen bu kişiler, Doğu Karadeniz'de kurulmak istenen lojistik merkez konusunda Trabzon ve Rize'deki 3 ayrı adreste incelemelerde bulundu. 
     
İncelemeler sonrası Alman heyetin yanı sıra Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve çeşitli kurumlarının yöneticilerinin katılımıyla Trabzon Valiliği'nde toplantı yapıldı. 
     
Vali Kızılcık, toplantının açılışında, Trabzon'da kurmayı hayal ettikleri lojistik merkezin önemine işaret ederek, Alman heyetin bu konuda dünyadaki uygulama örnekleri ve hazırlayacakları raporla kendilerine yardımcı olacağını ifade etti. 
     
Prof. Dr. Dietrich de Trabzon'un coğrafi konumuna işaret ederek, ''Bölgesel pazardan başlayarak dünya çapındaki pazarlara ulaşım açısından konteyner ve yük trafiği açısından Trabzon çok önemli bir coğrafyada bulunuyor'' dedi. 
     
Dietrich, Trabzon'da öncelikle bölgesel, daha sonra uluslararası bir lojistik merkez kurulabileceğini söyledi. 
     
Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel