Trabzon ve Karadeniz'e şiddetli yağış uyarısı!

Karadeniz bölgesinde şiddetli yağış bekleniyor. Yetkililer sel ve afet uyarısı yaptı.

Trabzon ve Karadeniz'e şiddetli yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, 2 gün boyunca Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'de kuvvetli yağış olacağı belirtildi.

Karadeniz'deki yağışlar kıyı kesimlerinde yağmur şeklinde olacak. İç ve yüksek kesimlerde kar ve karla karışık yağmur şeklinde gerçekleşecek. Sıcaklık 10 derece birden düşecek. 

Genel Müdürlük'ten yapılan açıklamaya göre, sağanak şekilde aralıklarla devam eden yağışların bu geceden itibaren kuvvetlenerek yarın Orta Karadeniz kıyıları ile perşembe günü sabah saatlerine kadar Doğu Karadeniz'in doğusunda çok kuvvetli olması bekleniyor. Trabzon'un batısı, Ordu, Giresun ve Samsun'un doğusunda metrekareye 30-60 kg, Trabzon'un doğusu, Rize il geneliyle Artvin'in kıyı ilçelerinde 100 kg yağış düşebileceği uyarısı yapıldı. Artvin çevresinde kar beklentisi var.

Sel, su baskını, heyelan tehditi, ulaşımda aksama, buzlanma ve don olayı gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava sebebiyle bu gece saatlerinden perşembe günü sabah saatlerine kadar Doğu Karadeniz’in iç kesimlerindeki Gümüşhane, Bayburt ve Artvin ile Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize’nin iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. 

Çarşamba günü ise yağış alanını genişletiyor. Sıcaklıkların düşüşüyle beraber yağmur yerini karla karışık yağmur ve kara bırakıyor. İç Anadolu'nun doğu kesimlerinde kar, batı ve iç kesimlerinde karla karışık yağmur bekleniyor.



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel