Trabzon ve Erzurum'dakilere umut oldu

Rize'de beyin ölümü gerçekleşen kişinin karaciğeri, pankreası ile böbrekleri Erzurum, Trabzon ve Ankara'daki 4 hastaya nakledilmek üzere alındı     Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt,yaptığı açık

Trabzon ve Erzurum'dakilere umut oldu

Rize'de beyin ölümü gerçekleşen kişinin karaciğeri, pankreası ile böbrekleri Erzurum, Trabzon ve Ankara'daki 4 hastaya nakledilmek üzere alındı     

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt,yaptığı açıklamada, beyin kanaması nedeniyle hastanelerinde tedavi gören 51 yaşındaki Ahmet Çiçek'in, bir süre önce beyin ölümünün gerçekleştiğini belirtti. 
     
Hastanın ailesinin onayıyla organlarının bağışlandığını ifade eden Türüt, ''Çiçek'in böbrekleri ile karaciğer ve pankreası alındı. Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi ile yapılan görüşme sonucu organları, zaman kaybetmeden Erzurum, Trabzon ve Ankara'da nakil bekleyen hastalara gönderdik. Organ bağışını yapan aileye çok teşekkür ediyorum. Diğer vatandaşlarımızı da organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum'' dedi. 
     
Ahmet Çiçek'in sol böbreğinin Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi, sağ böbreği ile karaciğerinin Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, pankreasının ise Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel