Trabzon ve Dortmund artık resmen...

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon-Dortmund Kardeş Şehir Projesi kapsamında Trabzon’a gelen heyeti makamında kabul etti.Proje Koordinatörü Türkay Gümüş başkanlığındaki heyette Dortmund Belediyesi Meclis Üyesi Volkan Baran, Uyum Merkezi Müdürü Reyhan G

Trabzon ve Dortmund artık resmen...

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon-Dortmund Kardeş Şehir Projesi kapsamında Trabzon’a gelen heyeti makamında kabul etti.

Proje Koordinatörü Türkay Gümüş başkanlığındaki heyette Dortmund Belediyesi Meclis Üyesi Volkan Baran, Uyum Merkezi Müdürü Reyhan Günturk, Mesleki Eğitim Sorumlusu Sascha Pawelka, Meslek Okulu Öğretmeni Ludger Maas yer aldı.

Türkiye’nin Almanya ile geçmişe dayanan dostluklarının bulunduğunu ifade eden Vali Öz, “Türkiye’den Almanya’ya işçi hareketiyle başlayıp oradaki toplumda yer edinmesiyle devam eden bir süreç var. Türkiye’nin Almanya’da güçlü bir lobisi var. Ticaret konusunda yine iki ülke arasında ciddi bir kapasite var. Geçmişten gelen uluslar arası ilişkiler ve siyasi bağlantılar göçle gelen ekonomik ve dış ticaret bağlantıları zaman zaman şehirler arasında da ortak işbirliklerine kadar gidiyor. Bunun içersinde eğitim, kültür, sanat, dostluk var. Bu anlamda belli şehirlerle kardeş şehir ilişkileri gelişebiliyor. Trabzon tarihi derin olan bir şehir. İki taraf için yararlı olan bu kardeşlik, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine de katkı sağlayacaktır” dedi.

‘Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliği süreci ile demokrasisini güçlendirme konusunda kardeş şehir ilişkilerin mutlaka katkısı olacaktır’ diyen Vali, sürece katkı verdikleri için heyette yer alanlara teşekkür etti.

 ALMANYA’DA TÜRK KÜLTÜRÜNÜ TALEP EDER NOKTAYA GELDİK

Belediye Meclis Üyesi Baran ise, “Almanya ile 53 yıllık ortak bir tarihimiz var. Orada istediğimiz noktada olmamamıza rağmen son zamanlarda bürokraside, siyasette önemli mesafeler aldık. Bugün orada Türk kültürünü artık talep eder noktaya geldik. Bunda Türkiye devletinin de büyük katkısı var” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler