Trabzon, vatanseverliğin bayrak aşkının kalesidir

 CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya’ya gönderdiği ve Karadeniz aracılığıyla kamuoyuna duyurulan mektubunda altı çizilecek ifadeler kullanan Yarbay Yunus Nadi Ergut, hemşehrilerine de selam yolladı. Balyoz Davası nedeniyle Hasdal Cezaevi’nde tutukl

Trabzon, vatanseverliğin bayrak aşkının kalesidir

 

CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya’ya gönderdiği ve Karadeniz aracılığıyla kamuoyuna duyurulan mektubunda altı çizilecek ifadeler kullanan Yarbay Yunus Nadi Ergut, hemşehrilerine de selam yolladı.
 
Balyoz Davası nedeniyle Hasdal Cezaevi’nde tutuklu olan Trabzonlu Yarbay Yunus Nadi Ergut, CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya’ya mektup yazarak, sesini hemşehrilerine duyurduğu için Karadeniz Gazetesi’ne ve Başkan Kaya’ya teşekkür etti. Yarbay Ergut, "Sesimi ve benim durumumda bulunan bütün tutsak komutan ve arkadaşlarımın sesini hemşehrilerime duyurmak konusunda vermiş olduğunuz destek için teşekkür ederim" dedi.
 
TÜRK SUBAYLARI DIŞ DESTEKLİ TUTSAK EDİLDİ
 
Tutuklu olarak yargılanan Trabzonlu Yarbay Yunus Nadi Ergut, yazdığı mektupta şu ifadeleri kullandı: "Cumhuriyet, Atatürk ve Atatürkçülük düşmanlarının ve onlara teslim olanların yarattığı, dış destekli karanlık günlerin farkında olduğunuzu bildiğim için bunun ayrıntılarına hiç girmeyeceğim. Ben ve benim gibi yüzlece tutsak silah arkadaşım üzerinden TSK ve tüm toplum baskı altına alınmaya ve yaşadığımız sürece sessiz kalmaları sağlanmaya çalışılıyor. Bunda da maalesef büyük oranda başarı sağlandı. Fakat beni tanyelinin geceyi en karanlık anında yırtması gibi, bu karanlığın da yırtılacağına inanıyorum. Bu konuda tutsak bir Türk subayı olarak, mevcut imkanlar ölçüsünde elimden geleni yapmaya çalışıyorum."
 
BİNLERCE MEKTUP YAZDIM
 
Bu konuda binlerce mektup yazarak sesini duyurmaya çalıştığını yazan Yarbay Yunus Nadi Ergut, mektubuna şu ifadelerle devam etti: "Sürekli yazıyorum. Ulusal gazete ve televizyonlar, yerel gazeteler, TBMM, siyasi parti tekilatları gibi yerlere bugüne değin binin üzerinde mektup yazdım. Amacım herkese bir şekilde ulaşarak doğruları anlatmak. Balyoz Davası üzerinden gerçekleri ve yaşadığımız süreci, oynanan oyunu vatandaşlarımızın bilgisine sunmak size yazdığım mektubun Karadeniz Gazetesi’nde yayınlanması bu anlamda da benim için çok önemli."
 
SELAM HEMŞEHRİLERİME
 
Mektubunda Trabzonlulara da seslenen Yarbay Yunus Nadi Ergut, şöyle devam etti: "Trabzon, vatanseverliğin, bayrak aşkının kalesidir. Hemşehrilerimi vatan davamızda, haklı davamızda yanımızda görmek beni ve bizleri ayrıca sevindirecektir. İnsanlarımızın ben Türk’üm demeye bile çekinir hale getirilmeye çalışıldığı günümüzde siyaset yapmak çok zor olsa gerek. Hele hele CHP’ye belediyeler aracılığıyla açıktan açığa saldırılırken ve muhalefetin herkesi susturmaya çalışılırken... Ama hiçbir şey kolay elde edilmiyor. Yılmadan ve azimle Cumhuriyet, Atatürk ve Atatürkçülük yolunda ilerlemeye devam edeceğinize inanıyorum. Sizin ve sizin aracılığınızla tüm hemşehrilerime selam ve saygılarımı sunuyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler