Trabzon Valisi'nden öğrencilere kafe yasağı!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün talimatıyla, yeni eğitim-öğretim yılında okul saatleri içerisinde öğrenci kıyafetleri ile 15 yaş altında bulunan öğrencilerin internet kafe ve elektronik oyun yerlerine girmeleri yasaklandı.Kamu ve Özel eğitim kurumlarının

Trabzon Valisi'nden öğrencilere kafe yasağı!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün talimatıyla, yeni eğitim-öğretim yılında okul saatleri içerisinde öğrenci kıyafetleri ile 15 yaş altında bulunan öğrencilerin internet kafe ve elektronik oyun yerlerine girmeleri yasaklandı.


Kamu ve Özel eğitim kurumlarının, tehlikelinin makul görülebileceği yakın çevresinde, bahçesinde ve müştemilatında, eğitim-öğretim faaliyetleri ile ilgisi bulunmayan, kurumun sükun ve huzuruna, güven ve esenliğine eğitim-öğretim hizmetlerinin sağlıklı bir biçimde yürütülmesine engel olabilecek nitelikteki şahısların bulunmasına da yasaklanma getirildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Öz, "Amacımız geleceğimiz olan çocuklarımızın internet kafe ile elektronik oyun oynanan yerlerden olumsuz yönde etkilenmelerini engellemek, fiziksel ve ruhsal açıdan sağlıklarını koruyarak daha güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim-öğretim görmelerini sağlamaktır" dedi.


Vali Öz, bu yasağa uymayan işletmeci ve yetkililer hakkında gerekli yasal işlem yapılarak para cezası uygulanacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel