Trabzon Vali'si yemin törenine katıldı

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Söğütlü Güzel Sanatlar Lisesinde düzenlenen 349. Kısa Dönem Askerlerin Yemin Törenine katıldı. Törene Vali Kızılcık'ın yanı sıra Garnizon Komutanı Albay İlhami Ulu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Akçaabat İ

Trabzon Vali'si yemin törenine katıldı

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Söğütlü Güzel Sanatlar Lisesinde düzenlenen 349. Kısa Dönem Askerlerin Yemin Törenine katıldı. Törene Vali Kızılcık'ın yanı sıra Garnizon Komutanı Albay İlhami Ulu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Akçaabat İlçe Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy, çok sayıda Mehmetçik ile aileleri katıldı.               

Törende konuşan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, "Bugün Eğitimlerini tamamlayıp Trabzon jandarmasına katılan ve Türk milletinin asayiş ve güvenliğinde çok önemli görevler icra edecek olan değerli Mehmetçiğin yemin merasimini gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz.
             
Siz değerli anne babaların hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak yetiştirdiği 140 evladımızı Mehmetçiğimizi, bizlere emanet ettiniz.  Memleketine, devletine hizmet etsin diye onları göz bebeğiniz gibi koruyarak okuttunuz eğittiniz. ve sonrada vazifelerin en ulvisi olan peygamber ocağı askere gönderdiniz. Onları devletimize emanet ettiniz. Bizlerde onları birer yavrumuz , hazinemiz  ve geleceğimiz olarak görüyoruz. Onları Ulu Önder Atatürk'ün bizlere gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmamız için vatana hizmet etmeye gönderdiniz.
Onlarda bu ulvi görevin bilinci ile eğitimlerini tamamlayıp çakı gibi birer Mehmetçik olduklarını göstererek yeminlerini ettiler. Yeminlerinde vatanı, milleti kısacası ulu önder Atatürk'ün kurup bizlere emanet ettiği cumhuriyeti korumak için and içtiler. Yaptıkları ve yapacakları hizmetin ne kadar kutsal olduğunu bir kere daha bizlerin önünde haykırarak ifade ettiler" dedi.
                
Mehmetçiğe seslenen Vali Kızılcık, "Türkiye Cumhuriyeti bin yıllık geçmişi ile dünya coğrafyasının çok stratejik bir yerinde yer almaktadır. Ulu önderin bizlere işaret ettiği hedefe ulaşmamız için 24 saat çalışmamız, uyanık olmamız gerektiğini alacağınız eğitimde çok iyi bir şekilde gördünüz. Sizler almış olduğumuz eğitimin sonucunda peygamber ocağında 6 ay gibi bir süre bedenen borcumuzu ifa etmek için geldiniz. Yapacağınız görev Türk Jandarmasının sorumluluk alanı olan kırsalda asayiş ve güvenliği sağlamaktır.
 
Görevinizi yaparken vatandaşımız ile iyi ilişki kurmalısınız. Yaşadığımız çağ hukuk devletinin temel hak ve hürriyetlerinin hakim olduğu bir çağdır. Can, namus, mal ve ırz güvenliğini sağlamakla mükellef olduğumuz vatandaşımız aynı zamanda sizin bağrından çıktığı milletimizdir. Dolayısıyla onlarla ilişkinizde aynen anneniz, babanız, akrabanızla olan ilişkilerdeki gibi davranmalısınız.
 
Yarın sivile gittiğinizde size nasıl davranılmasını istiyorsanız aynı şekilde davranmalısınız. Devletimiz 2023 hedeflerini ortaya koyarak insanımızı daha zengin, daha kutlu kılabilmek, kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara çıkarmak, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girebilmek için herkese hukukları çerçevesinde yaklaşmanız temennimiz ve aynı zamanda hukuk çerçevesinde ise zorunluluktur. 24 saat vatandaşımızın güvenliğini sağlamakla mükellefsiniz" dedi.
                
Ailelere de mesaj veren Vali Kızılcık, "Evlatlarınızı evladımız olarak bağrımıza bastık ve emaneti teslim aldık. Bize verdiğiniz emanetinizi aynı sevinçle, aynı mutlulukla, ufuklarını daha da açarak, devlete hizmet etmenin hazzını yaşatacağız. Millet olarak hedeflerimize ulaşmak için daha fazla çalışması gerektiğine inanan Türkiye Cumhuriyetinin onurlu bir bireyi olarak onları sizlere teslim edeceğiz " diye konuştu.
               
İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras ise, "Oğlunu bir bayram havası içinde kınalayıp askere uğurlayan, şahadetin karşısında 'vatan sağ olsun' diyen anne ve babalarımızın önünde saygıyla eğiliyorum. Bu yemin töreninde bulunmanızla evlatlarınıza moral kaynağı oldunuz. Her anne baba gibi onlarla gurur duyacaksınız. Kutsal bir görev olan askerlik hizmetini yapmak için bizlere teslim ettiğiniz çocuklarınız bizim de evladımızdır. Onlar emin ellerdedir" dedi.
                      
Vali Kızılcık konuşmaların ardından birliğe ilk katılan bir ere hediyesini sundu.
 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel