Trabzon Valisi 'üzgünüz'

Pazar günü Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda oynanan ve 1-1 sona eren Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak alınan güvenlik tedbirleri ve maç içerisinde tribünde çıkan olayları değerlendirdi. Vali Dr. Recep Kızılcık, misafir takımın gelişi ve

Trabzon Valisi 'üzgünüz'

Pazar günü Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda oynanan ve 1-1 sona eren Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak alınan güvenlik tedbirleri ve maç içerisinde tribünde çıkan olayları değerlendirdi. 

Vali Dr. Recep Kızılcık, misafir takımın gelişi ve dönüşünde hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadan Trabzon'a yaraşır misafirperverlikle ağırlandığını belirterek maç sırasında sahaya atılan yabancı maddelerin kendilerini üzdüğünü ancak asıl üzücü olanın sahaya atılan çakı olduğunu kaydetti. Emniyet birimlerinin konuyla ilgili tespit çalışmaları yaptığını ve yasal prosedürün işlediğine dikkat çeken Vali Kızılcık, "Bildiğiniz gibi 3 Temmuz 2011 itibariyle ülkemizde futbolda yaşanan bir süreç başladı. Bu sürecin sonunda devam eden mahkemelerin de etkisiyle hafta sonu ülkemizin iki güzide takımı Trabzonspor ve Fenerbahçe arasındaki karşılaşma farklı bir hal aldı. Bu maçın bir fair play maçı olarak geçmesini hedefledik. Bu çerçevede de başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz. Trabzon halkı gelen misafirini burada ağırlamış, iki takım futbolcuları gerçekten fevkalade centilmence mücadele etmiş ve maç beraberlikle sonuçlanmıştır” dedi.

Tüm bunların yanında maç sırasında bazı istenmeyen gelişmelerin yaşandığını da kaydeden Kızılcık “Başta sahaya atılan yabancı maddeler olmak üzere, bunların nasıl sokulduğu ve özellikle kimler tarafından atıldığı konusunda 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa çerçevesinde tespit edilip cezalandırılması için gerekli çalışmalar yapılıyor. Bunlar Trabzon halkına mal edilemez. Bunlar maalesef kendini bilmez bazı kişilerin gerçekleştirdiği olaylardır. Bunların tespiti yapıldıktan sonra kanunlar çerçevesinde gerekli işlemler yapılacaktır. Biz emniyet olarak gelen takımın güvenli bir şekilde gelip maçı oynaması için diğer maçlarda ne tedbirler aldıyksak, maçın önemine binaen bu maçta da gerekli tedbirleri aldık ve misafir takım ne gelişte ne de gidişte hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadık. Ama maç esnasında sahaya atılan bazı yabancı maddeler bizleri üzmüştür. Ancak bizi en çok üzen sahaya atılan çakı olmuştur. Şu anda Emniyet yetkilileri bunun tespiti için çalışıyorlar. Yasal prosedür işletilecektir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler