Trabzon Valisi Kızılcık'a ziyaret

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Raminder Singh Jassal, “Bugüne kadar dini açıdan kutsal olan birçok yeri gezmeme rağmen, Sümela Manastırı'nın kendine özgü bir yapısı olduğunu gördüm” dedi. Bir gezi programı için Trabzon'a gelen Jassal, Vali Recep Kızılcık

Trabzon Valisi Kızılcık'a ziyaret

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Raminder Singh Jassal, “Bugüne kadar dini açıdan kutsal olan birçok yeri gezmeme rağmen, Sümela Manastırı'nın kendine özgü bir yapısı olduğunu gördüm” dedi.

 

Bir gezi programı için Trabzon'a gelen Jassal, Vali Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret etti.

 

vali.20100820161419.jpg

 

Karadeniz ve Trabzon'u çok beğendiğini söyleyen Jassal, şunları kaydetti: “Sabah saatlerinde Sümela'yı gezdim. Bugüne kadar dini açıdan birçok yeri gezmeme rağmen, Sümela Manastırı'nın kendine özgü bir yapısı olduğunu gördüm. Geçen hafta içerisinde gerçekleşen ayin sonrasında Fener Rum Patriği Bartholomeos, teşekkürlerini sizlere iletmişti. Türkiye gibi yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede diğer dinlere karşı tarihten gelen bir saygıyı en iyi şekilde göstermiş olduğunuzu gördük”

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kızılcık ise Hindistan ve Türkiye arasında benzer yaşam özelliklerinin bulunduğunu vurgulayarak, ikili ilişkilerin gelişmesi temennisinde bulundu.

 

Vali Kızılcık, ziyaret anısına Jassal'a gümüş telkari ile yapılmış bir plaket sundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel