Trabzon Valiliği'nden ilkokul açıklaması

Trabzon Valilği bazı okulların kapatılacağı yönünde basında yer alan haberlerle ilgili basın açıklaması yaptı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada okulların tekli öğretim yapılması ve sınıf mevcutlarının 30 öğrencinin altında olması hedeflendiği belirtirler

Trabzon Valiliği'nden ilkokul açıklaması

Trabzon Valilği bazı okulların kapatılacağı yönünde basında yer alan haberlerle ilgili basın açıklaması yaptı. 

Konuyla ilgili yapılan açıklamada okulların tekli öğretim yapılması ve sınıf mevcutlarının 30 öğrencinin altında olması hedeflendiği belirtirlerek, "Bazı basın yayın organlarında yer alan ilimizdeki okulların tek tek kapatılması yönünde haberlerle ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. 6287 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 3. Maddesine göre, 'İlköğretim Kurumlarının İlkokul ve Ortaokul olarak bağımsız okullar halinde kurulması esastır.' Hükmünden hareketle ilimizde 2012-2013 öğretim yılında başlanılan okul dönüşümleri 2013-2014 öğretim yılı için de sürdürülmektedir.
 
Bakanlığımız stratejik planında ve 61. Hükümet Programında da yer aldığı üzere okullarımızda tekli öğretim yapılması ve sınıf mevcutlarının 30 öğrenci ve altında olması hedeflenmektedir. Bu bağlamda; İl Planlama Komisyonunca 2012-2013 öğretim yılında kademeli olarak dönüştürülen okullarımızın, 2013-2014 öğretim yılı içinde tamamının doğrudan dönüşümleri gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Yeni okullarına nakledilecek öğrencilerimizin intibak sorunu yaşamadan, mağdur, olmadan, sınıf ve öğretmen bütünlüğü sağlanarak aktarılmaları planlanmaktadır. Bu çalışmalar, yasaya uygun olarak konumları elverişli olan okullarımızın tamamı için yürütülmektedir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel