Trabzon Valiliğindeki taciz iddiası!

TRABZON Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'nde taciz iddiası, yargıya yansıdı. Sekreter E.E., "Bana yüzlerce aşk mesajı çekti, mektup gönderdi. Karşığlık vermediğim için beni sürdü" diyerek Özel Kalem Müdürü Nuri K. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Trabzon Valiliğindeki taciz iddiası!

TRABZON Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'nde taciz iddiası, yargıya yansıdı. Sekreter E.E., "Bana yüzlerce aşk mesajı çekti, mektup gönderdi. Karşığlık vermediğim için beni sürdü" diyerek Özel Kalem Müdürü Nuri K. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ak Parti'den milletvekili aday adayı olan ancak listeye giremeyen Nuri K., "Hepsi yalan, karalama kampanyası" diyerek taciz iddialarının asılsız olduğunu ileri sürdü. Soruşturma devam ederken hem suçlanan Özel Kalem Müdürü Nuri K., hem de suçlayan sekreter E.E. izne aylrıldı.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Batman Valiliği’nden Trabzon’a atanınca Batman İl Sağlık Müdürü’nün sekreterliğini yapan E.E.’yi de Trabzon’a tayin ettirdi ve sekreteri olarak görevlendirdi. E.E., Trabzon Valiliği Özel Kalem Müdürü Nuri K.'nın emrinde çalışmaya başladı. Evli ve çocuğu bulunan Nuri K., ididaya göre göreve başladıktan birkaç ay sonra E.E.’nin cep telefonuna aşk mesajları göndermeye başladı. Müdürün bu ilgisine karşılık vermeyen E.E., iş dışında da birlikte vakit geçirme isteklerine olumsuz yanıt verince iş yerinde sorunlar yaşamaya başladı. Üç hafta kadar önce de iddiaya göre Nuri K.'nın akşam yemeği teklifini reddeden sekreter E.E., Özel İdare Müdürlüğü emrinde görevlendirildi.

"VALİ’NİN EŞİNE DE ANLATTIM"

Sekreter E.E., Özel Kalem Müdürü Nuri K. tarafından tacize uğradığı iddiasıyla önceki gün Trabzon Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Nuri K.'nın cep telefonuna gönderdiği çok sayıda mesajı müracaat savcısı Avni Aslan’a teslim eden E.E., izne ayrılarak memleketi Malatya’ya gitti. E.E., suç duyurusunda şu iddialarda bulundu:

“Trabzon Valiliği’nde işe başladığım günden bu yana tacize uğruyorum. Önce müdürümün bu yaklaşımlarını ciddiye almadım. Sonra işi abarttı. Bana attığı yüzlerce aşk mesajı var. İçerisinde çok iğrenç olanları da bulunuyor. Bana yazdığı mektuplar da var. Karşılık vermediğim için beni sürdü. Bu konuyu valimizin eşine anlattım, mesajları gösterdim, mektubu verdim. Gerekeni yapacağını söyledi. Benimle alakalı olmayan bir nedenden dolayı işimden oluyorum. Mağdur edildim, mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.”

Evli olan özel kalem müdürü Nuri K. ise, ”Bu söylentilerin hepsi yalan. Kimseye tacizde bulunmadım. Benim için başlatılan bir karalama kampanyası var. Suçlamaların hiç birini kabul etmiyorum” diye konuştu.

KORUMA HAKKINDA DA SORUŞTURMA

Bu arada Trabzon Valisi Recep Kızılcık’ın Batman’dan yanında getirdiği yakın koruması evli ve iki çocuk babası Yalçın B. hakkında da valilikte başka bir sekreterle ilişkisi olduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Sağlık sorunları nedeniyle Ankara’da bulunan Vali Kızılcık, yaşanan gelişmelerde haberdar olduğunu ifade ederek, “Duyumlar üzerine inceleme başlattık. Kim suçluysa cezasını çekecektir” dedi. Vali Kızılcık’ın isteği üzerine Özel Kalem Müdürü Nuri K. 20 gün izne ayrıldı, yakın koruma Yalçın B. ise başka bir ile tayinini istedi.

Vali Kızılcık’ın Ankara’dan dönüşünde skandalda ismi geçen herkesin valilikle ilişkisini keseceğini de yakın çevresine söylediği öne sürüldü.

AK PARTİ’DEN ADAY ADAYI OLMUŞ

Sekreter E.E.'ye tacizle suçlanan Trabzon Valiliği Özel Kalem Müdürü Nuri K.'nın, 12 Haziran genel seçimleri öncesinde Ak Parti’den Trabzon milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıktı. Trabzon’da 20 Mart’ta yapılan temayül yoklamasında aralarında eski TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın da bulunduğu 34 isimle yarışan Nuri K., Ak Parti delegelerinden 103 oy alarak kendine son sıralarda yer bulabildi. 111 oy alan Aydın Bıyıklıoğlu’nu listeye girerken, Nuri K. liste dışı kaldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler