Trabzon Vakfıkebir'in kurtuluşu!

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinin düşman işgalinden kurtarılışının 93. yıl dönümü törenlerle kutlandı.Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törenler sonrası Kaymakam Sedat Sırrı Ar

Trabzon Vakfıkebir'in kurtuluşu!

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinin düşman işgalinden kurtarılışının 93. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törenler sonrası Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy makamında tebrikleri kabul etti.

Sedat Sırrı Arısoy, Garnizon Komutanı Yzb. Savaş Çağlar, Belediye Başkan Vekili Yusuf Şentürk, halkın bayramını kutlamasının ardından öğrenciler şiir okudu.

Vakfıkebir Belediye Başkan Vekili Yusuf Şentürk, programda yaptığı konuşmada, "Bundan 95 yıl önce Rus birlikleri tarafından ilçemiz işgal edilmiş, insanlarımızın malına, namusuna ve canına karşı haince ve gaddarca insanlık dışı eylemlerde bulunulmuş. Bir kısım insanlarımız batıya göç etmek zorunda bırakılmıştır." dedi.

Türk insanının hamurunda, mayasında var olan hürriyet ve bağımsızlık duygusunun; bir kez daha harekete geçerek Vakfıkebir'in kahraman insanlarının direnişi, cesareti, birlik ve beraberliği ile 14 Şubat 1918'de ilçeyi düşmandan tamamen temizlendiğini kaydeden Şentürk, "Bu nedenle de her yıl 14 Şubat'ta kutlanan kurtuluş gününü daha coşkulu yaşamak, daha yüreğimizde hissetmek hepimizin görevi olmalıdır. Bu coşku ve heyecan her geçen gün artmalıdır ki ülkemizin düşmanlarına gücümüzü gösterelim, bütün dünyaya Türk'ün yenilmez olduğunu haykıralım. Sevgili Vakfıkebirliler; çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen güçler bugün de iş başındadır. Gerek ilçemizde gerekse yurdumuzda birlik ve beraberliğe her zamandan daha fazla ihtiyacımız vardır. Unutmayalım ki bölünmek yok olmak demektir." şeklinde konuştu.

Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) halk oyunları folklor ekibi de gösteri yaptı.Daha sonra, Trabzon Belediyesi Mehter Takımı'nın tören alanındaki mehter marşı gösterisinin ardından tören resmi geçit ile sona erdi.

Törene; Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Cumhuriyet Başsavcısı Halil Türkmen, Milli Eğitim Müdürü Fethi Sağlam, Belediye Başkan Vekili Yusuf Şentürk, Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Yalıköy Belde Belediye Başkanı Ali Bayram Tanrıverdi, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Savaş Çağlar, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yener Ülker, İlçe Müftüsü Ahmet Tokdemir, il genel meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, daire amirleri, çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler