Trabzon Vakfıkebir'den örnek proje

Trabzon’un Vakfıkebir Devlet Hastanesi Kat Hizmetleri Projesi ile Türkiye’deki kamu hastanelerine örnek oldu. Proje çerçevesince Turizm Eğitim Merkezi iş birliğiyle açılan kurslarda başarılı olanlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.  Vakfıkebir D

Trabzon Vakfıkebir'den örnek proje
Trabzon’un Vakfıkebir Devlet Hastanesi Kat Hizmetleri Projesi ile Türkiye’deki kamu hastanelerine örnek oldu. Proje çerçevesince Turizm Eğitim Merkezi iş birliğiyle açılan kurslarda başarılı olanlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi. 
 
Vakfıkebir Devlet Hastanesi yemek salonunda düzenlenen törende başarılı olan 61kursiyer sertifikalarını aldı. 192 saat Servis Komisi ve 32 saat İş ve Sosyal yaşamda iletişim konularının verildiği kursu başarılı bitirenlere düzenlenen törene Genel Sekreter İdari Hizmetler Başkanı Ezc. Selim Seyis, Genel sekreter Uzmanı Zaliha Atmaca, Elvan Ayas, Ayşegül Eroğlu, Başhekim Uzm. Dr. Mustafa Aydın, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Demirbaş, Nilgün İskender, Turem Müdürü Nevzat Gürsoy katıldılar.
Sertifika dağıtım töreni sırasında ilk konuşmayı TUREM Müdürü Nevzat Gürsoy yaptı. Müdür Gürsoy “İlk kursumuzda her şey Vakfıkebir İçin, Vakfıkebir’de yaşayanlar ve hastanemizden hizmet alanlar için demiştik. İhtiyaç doğrultusunda Başhekimimizin isteği doğrultusunda eksik alanlarda her kurslara bizler varız. 192 saatlik servis komisi kursumuz, aynı zamanda 32 saatlik iş hayatında ve sosyal hayatta iletişim kursu idi. İletişim bizim için çok önemli. Ben dışarıdan birisi olarak hastaneye girdiğim zaman hastanedeki değişiklikleri fark ediyorum. Kurstan önce Müşteri memnuniyeti anketi yapılsaydı çok güzel olurdu.
 
Zannediyorum herkes memnundur. İletişim deyip geçiyoruz, iletişim insanları anlamaktır. İletişimi sağlarken anlamak, anlaşılmak, hayatı kolaylaştırmak, insanların ruh yapısını bilmek bizim için çok önemli. Özellikle hasta sahipleri için hastaneye gelen kişiler gülmeye, oynamaya, parka, yaylaya veya düğüne gider gibi gelmiyorlar. Hastaneye gelen insanlarımız ya yakınları ya da kendi hasta. Canı acımış, sıkıntılı kişiler bu kişileri hastanemizden mutlu göndermemiz, gülerek ve de memnun göndermemiz bizim görevimizdir. İnşallah bu kurslarımız faydalım olur ve insanlarımız mutlu olur. Alacağınız belge önemli değil, belgeyi altıktan sonra sizlerin davranışları önemli, sizin çalışmalarınız daha da önemlidir. İnsan hangi işi yaparsa yapsın işini sevmediği müddetçe başarılı olmaz. Önce insanları sevin” dedi.
 
PROJEMİZ TÜRKİYE ÇAPINDA ÖRNEK BİR PROJE OLDU
Başhekim Mustafa Aydın da konuşmasında, göreve 8 ay önce geldiklerini belirterek “Bizim buradaki hedeflerimizden bir tanesi hasta göçünü önlemek bir de Vakfıkebir ve bölge halkına kaliteli hizmet sunmaktı. Bir hastanecilik hizmeti sunmaktı. Bunun için bizler kat hizmetleri proje başlatmıştık.
 
Buradaki amacımız tamamen özel hastane mantığıyla beraber hem hastalarımıza sunulan hizmeti arttırmak, hem de onların memnuniyetini arttırmaktı. Kat hizmetleri 3-3.5 ay sürdü bunun akabinde de servis hizmetleri ve iletişim kurslarını tamamladık. Bu proje Türkiye çapında örnek bir proje oldu. Trabzon’da başlatan ilk Vakfıkebir Devlet Hastanesi oldu. Daha sonra bu projemize Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği sahip çıktı. Bir çok hastane bizden sonra kat hizmetleri olayını başlattılar. Bu projemize bakanlıkta sahip çıktı. Öncesinde ve sonrasında yapılan anketlerde memnuniyet oranı çok fazla çıkınca bakanlık ve Kamu Hastaneleri Birliği projenin devamı için bizlerle irtibatta bulundular. Bu proje bence diğer hastanelere örnek olan ve bundan sonrasında da belli periyotlarla devam etmesi gereken bir projedir” dedi.
 
Konuşmaların ardından sertifika dağıtım töreni yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler