Trabzon Vakfıkebir'de kurtuluş coşkusu

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü ilçede düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.Vakfıkebir Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından Ulu Önder Atatürk, Türk Büyükleri ve ebedi

Trabzon Vakfıkebir'de kurtuluş coşkusu

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü ilçede düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Vakfıkebir Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından Ulu Önder Atatürk, Türk Büyükleri ve ebediyete intikal etmiş şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu.

Belediye Başkanı Hayri Birinci günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşmada, “Bundan 95 yıl önce Rus birlikleri tarafından ilçemiz işgal edilmiş insanlarımızın malına, namusuna ve canına karşı haince ve gaddarca insanlık dışı eylemlerde bulunulmuş, bir kısım insanlarımız batıya göç etmek zorunda bırakılmıştır” dedi.
Birinci konuşmasını şöyle sürdürdü:

“1916’ da birçok illerle birlikte Vakfıkebir’ de işgal edildi. 14 Şubat 1918’ e dek bu kara günler sürdü. Vakfıkebirliler; Yoksulluğun, açlığın acıların yanında iki yıl işgal güçlerinin olumsuzluklarını da gördü. Türk insanının mayasında var olan hürriyet ve bağımsızlık duygusu bir kez daha harekete geçerek Vakfıkebir’ in kahraman insanlarının direnişi, cesareti, birlik ve beraberliği bu sıkıntılı günleri geride bırakmamızı sağlamıştır.”

Başkan Birinci’nin konuşmasının ardından ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri şiirler okudular ve Vakfıkebir İMKB METEM Lisesi halkoyunları ekibi gösteriler sergiledi. Kutlamalar, Trabzon Belediyesi Mehter Takımı’nın verdiği konserle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler