Trabzon Uyuşturucudan arınacak

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 12-25 yaş arası gençlere yönelik olarak yürütülen "Sağlıklı Birey, Sağlıklı Toplum" isimli projenin Trabzon ayağının tanıtımı yapıldı.Trabzon Emniyet Müdürlüğü Şehit İdris Aydın Brifing Salonu'nda yapılan tanıtıma, Trabz

Trabzon Uyuşturucudan arınacak

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 12-25 yaş arası gençlere yönelik olarak yürütülen "Sağlıklı Birey, Sağlıklı Toplum" isimli projenin Trabzon ayağının tanıtımı yapıldı.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Şehit İdris Aydın Brifing Salonu'nda yapılan tanıtıma, Trabzon Vali yardımcısı Şükrü Kara, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, şube müdürleri ve polisler katıldı.

Tanıtımda projenin amacından bahseden Trabzon Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Erkan Anal, “Sağlıklı birey sağlıklı toplum projesinin amacı, bağımlılık yapan maddelerin kullanılmasını ve madde bağımlısı olanlardan eğitimi bırakmış olanların eğitimine devam etmesi veya meslek edindirme kurslarına katılımını sağlamak, aile, birey ve toplum üçgeninde tüm kesimlerinin katılımı ile madde bağımlılığı ile mücadele başlatmak, toplumda madde bağımlısı bireye doğru davranış biçimlerini geliştirmek ve suçla mücadelede toplum tüm kesimlerinin desteğini almaktır” dedi.

20131031aw000657_01.jpg

Projeyle birlikte 3 kişinin tedavi olmaya ikna edildiğini belirten Anal, “Proje kapsamında çeşitli sosyal etkinlikler, spor organizasyonları, meslek edindirme kurslarına yönlendirme, il dışı geziler, bilgilendirme faaliyetleri, eğitime devamın sağlanmasına yönelik çalışmalar, okul ihtiyaçlarının karşılanması, YGS kaynak kitaplarının sağlanmasın faaliyetleri yürütülecektir. Sağlıklı birey sağlıklı toplum projesinin kapsamında madde bağımlısı bireylerin yeniden topluma kazandırılması için projenin başladığı 28 Haziran 2013 tarihinden bu tarafa yapılan faaliyetler sonucunda 11 kişinin eğitime yeniden başlaması sağlanmış, 3 kişinin işe yerleşmesi, 3 kişinin ise tedavi olmaya ikna edilmiş oldu” ifadelerini kullandı.

200 kişinin okul ihtiyaçlarının karşılandığını dile getiren Anal, “Çeşitli nedenlerle madde bağımlılığına sürüklenen veya risk grubunda bulunan çocuk ve gençlerin tedavi ve rehabilitasyonu sağlamak birey, aile ve toplum üçgeninde maddeye 'hayır' diyebilme gücünü artırmak bağımlılık yapan maddelerle mücadelede toplumsal sorumluluk bilincinin topluma kazandırılmasını amaçlayan projemiz kapsamında 12 paydaş kurum temsilcisinin katılımı ile İl Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda eğitime devam kararı veren madde bağımlısı bireyin kendisi veya risk altında olduğu değerlendirilen aile bireylerinin ortaöğretim ve lise öğrenime devam eden maddi durumu kötü 200 kişinin okul ihtiyaçları karşılandı” şeklinde konuştu.

Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ise, “Trabzon ili uyuşturucu madde kullanımı ilk 40’a giren illerden değil ama proje noktasında ilk 20’ye giren illerden birisi. Bizim hiçbir şekilde, hiçbir vatandaşımızın böyle bir uyuşturucuyla karşılaşmasına, onun bir kere dahi olsa bile denemesine asla gönlümüz razı olmuyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler