Trabzon turizminde artış ...

 Geçtiğimiz yılın ilk üç ayı itibariyle (Ocak, Şubat, Mart) aynı aylara ait bu yıl ki istatistikler incelendiğinde 2013 yılı ilk üç ayında yerli ve yabancı turist sayısında artış olduğu gözlendi.                Geçen yıl aynı dönem içersinde yerli turist

Trabzon turizminde artış ...

 

Geçtiğimiz yılın ilk üç ayı itibariyle (Ocak, Şubat, Mart) aynı aylara ait bu yıl ki istatistikler incelendiğinde 2013 yılı ilk üç ayında yerli ve yabancı turist sayısında artış olduğu gözlendi.
                
Geçen yıl aynı dönem içersinde yerli turist sayısı 97 bin, yabancı turist sayısı 19 bin 450 iken, bu yıl aynı dönem içersinde yerli turist sayısı 122 bin 380’e, yabancı turist sayısı ise 22 bin 583’e yükseldiği görüldü.  
                
Turizm işletme belgeli tesis yetkililerinden elde edilen bilgilere göre; özellikle Ortadoğu kökenli Arap turistler ve İran, Azerbaycan kökenli turistlerin ilk üç ay içersinde Trabzon’u daha yoğun bir şekilde ziyaret ettikleri belirlendi. İşletme belgeli tesislerin verilerine göre, Uzungöl ve müzeleri ziyaret eden yabancı turist sayısı geçen yıl 19 bin iken, bu yıl 22 bin 583’e, yine geçen yıl 97 bin olan yerli turist sayısı 122 bin 382’e yükselmiştir.
                
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, yurtiçi ve yurtdışı tanıtımlarının turist sayısının artışında önemli rol oynadığını belirterek, “Son olarak Amerika’da katılmış olduğumuz kruvazör turizm fuarında yapmış olduğumuz tanıtımlar meyvelerini vermeye başladı. Geçen yıl ilimize gelen gemi sayısı 21 iken, yapılan tanıtımlarla bu yılın ilk üç ayında turizm acentelerinden alınan bilgiye göre; 21 geminin rezervasyon yaptırdığını görüyoruz. Yine gemi acentelerimizin ifadesine göre önümüzdeki günlerde gemi sayısında büyük oranda artışın olacağı öngörülüyor. Bu da her zaman savunduğumuz uluslar arası tanıtım fuarlarının önemini ortaya koymaktadır” dedi.
                
Vali ayrıca turist sayısının artışının gelecek yıllarda daha da fazla olacağına vurgu yaparak, bu sektördeki en büyük sıkıntının eğitim ve hizmet kalitesinin eksikliği olduğunu söyledi. Bu eksikliği giderme noktasında bazı çalışmalar yaptıklarını belirten Vali Kızılcık, “Valiliğimizin talimatları ile Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün organizasyonunda eğitim çalışmalarına daha çok yer verilecek” dedi.
                
Vali Kızılcık, restorasyon çalışmaları son aşamaya gelen Sürmene Hacı Yakup Ağa konağı ve Alacahan’ın da turizmi tetikleyeceğini belirterek, “Özellikle restorasyonu büyük ölçüde tamamlanan Sürmene Hacı Yakup Ağa Konağı’nı önümüzdeki turizm sezonuna yetiştirmeyi hedefliyoruz. Burasını butik otel olarak yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunacağız” dedi. Alacahan’ın da kaba inşaatının tamamlandığını söyleyen Kızılcık, burasının da en kısa sürede bitirilerek Trabzon ve bölge turizmine sunulacağını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel