Trabzon Turizmde atağa kalktı

Trabzon'a 2012 yılında 21, 2013 yılında 27 kruvaziyer gemi gelirken, 2014'te 35 gemiyle 25 bin turistin gelmesi bekleniyor.Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon'un son yıllarda turizmin her alanında çok önemli ilerlemeler kaydettiğini ifade etti.Bölgenin

Trabzon Turizmde atağa kalktı

Trabzon'a 2012 yılında 21, 2013 yılında 27 kruvaziyer gemi gelirken, 2014'te 35 gemiyle 25 bin turistin gelmesi bekleniyor.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon'un son yıllarda turizmin her alanında çok önemli ilerlemeler kaydettiğini ifade etti.

Bölgenin özellikle dağ ve yayla turizminde öne çıktığını vurgulayan Öz, şöyle konuştu:

"İlimize gelen özellikle yabancı turistlerin bir bölümü kruvaziyer gemilerini de tercih ediyor. Kruvaziyer gemi turizmi çerçevesinde 2013 yılında ilimize 27 gemi geldi. Bu gemilerle gelenlerin çoğunluğunu, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Almanya'dan turistler oluşturuyor. Trabzon'a 2013 yılında gelen 20 bin turist, ilimizin tarihi turistik yerlerini ziyaret etti. Önümüzdeki yıl içerisinde bu rakamın gemi sayısında 35'e, turist sayısında da 25 bine çıkacağını tahmin ediyoruz."

Kruvaziyer turizmi aracılığıyla Trabzon'a gelen turist sayısının her yıl artış kaydettiğini vurgulayan Öz, "2012 yılında ilimize 21 kruvaziyerle 15 bin ziyaretçi gelmişti. Kruvaziyer turizminde ilgi odağı haline gelmeye başlayan Trabzon'un önümüzdeki yıllarda bu alanda çok daha fazla turisti ağırlayacağını düşünüyoruz" dedi.

Trabzon'a kruvaziyer gemilerle gelen turistlerin en çok tercih ettiği mekanlar arasında Sümela Manastırı, Ayasofya Müzesi, Atatürk Köşkü, Ortahisar Mahallesi, Gülbaharhatun Camisi, Kızlar Manastırı, Uzungöl ve Akçaabat Sera Gölü yer alıyor.

Trabzon'a gelen yerli ve yabancı turist sayısında başta Sümela Manastırı olmak üzere bir önceki döneme göre kasım ayı itibarıyla yüzde 30'luk artış sağlanmıştı. Trabzon'daki müzeleri kasım ayı itibarıyla 1 milyon 762 bin 875 yerli ve 672 bin yabancı turist ziyaret etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel