Trabzon Turizm merkezi olma yolunda ilerliyor

Türkiye'nin en önemli kültür ve yayla turizmi merkezlerinden Trabzon'da kış turizmi sayesinde 12 aya yayılacak aktivitelerle yörede daha fazla yatırım yapılması planlanıyor.Son yıllarda turizm hareketi açısından pozitif anlamda önemli gelişme sağlayan Tra

Trabzon Turizm merkezi olma yolunda ilerliyor

Türkiye'nin en önemli kültür ve yayla turizmi merkezlerinden Trabzon'da kış turizmi sayesinde 12 aya yayılacak aktivitelerle yörede daha fazla yatırım yapılması planlanıyor.

Son yıllarda turizm hareketi açısından pozitif anlamda önemli gelişme sağlayan Trabzon, özellikle Uzungöl ve Sümela Manastırı'nı ziyaret eden yüz binlerce yerli ve yabancı turistle bir turizm merkezi olma yolunda ilerliyor.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, bölgede son yıllarda turizm hareketinin oldukça geliştiğini ifade ederek, "Geçtiğimiz yıl 2,5 milyonu aşan turist ilimize geldi. Bu yıl da sene sonuna kadar 3 milyonu aşkın yerli ve yabancı turist bekliyoruz" dedi.

Turizmin bölgede diğer sektörlerin de lokomotifi olacağını kaydeden Öz, "Turizm varsa ticaretiniz de hareketlenir. Turizm aslında Türkiye'nin pek çok ilinde olduğu gibi diğer sektörleri de hızlandıracak bir alan. Sanayinin, ticaretin, kırsal kalkınmanın önemli bir etkeni turizmdir. Turizmi hem konu hem alan hem de mevsimsel olarak yaymamız gerekmekte" diye konuştu.

Öz, Trabzon'un kültür, inanç ve yayla turizminde ciddi bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Kış turizminde de potansiyeli olan bir iliz. 12 ay kar kalkmayan bölgelerimiz var. Kış turizmi ile turizmden daha fazla pay alırız. İlimize yeni marka oteller yapılıyor, konaklama sektöründe belli mesafe alınıyor. Fakat turizminiz 3-4 ayla sınırlı kalıyorsa, yatırımlar için yeterli cazibeyi oluşturamıyorsunuz demektir. Yeterli cazibe oluşturmak için turizmi konu, mekan ve zaman açısından yaymak gerekir. Bu konuda çalışmalar yapılıyor. Bunun en önemli alanı da kış turizmi."

Şehir içindeki tarihi mekanların ve turizm değerlerinin turizme katılması gerektiğini belirten Öz, şöyle devam etti:

"Trabzon'a gelen turistlerin yüzde 80'i belki de hiç şehir içine uğramadan dönüyor. Turistler şehir içine uğramadığı için esnaf ve tüccar buradan pay alamıyor. Bunu sağlamak için bizim çok farklı mekanları kullanmamız gerekir. Turizmi Trabzon şehir merkezi ile buluşturmamız lazım. Turistleri şehir içine çekmemiz noktasında farklı etkinliklerin yapılması, şehirin güzelliklerinin gösterilmesi çok önemli. Bu konuda da alternatif çalışmalar gerçekleştiriliyor."

Özellikle bayram ve tatil günlerinde Uzungöl ve Sümela Manastırı'na yoğun bir ziyaretçi akını olduğunu dile getiren Öz, "Bu alanlarda çevre düzenlemesi ve yapılan çalışmaları daha da ilerletmek gerekiyor. Bu alanlara gelenleri, en iyi şekilde vakit geçirip en iyi şekilde bilgilendirmek için altyapımızı geliştirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler