Trabzon turistlere hazır mı? Bölgeden turizm haberleri...

Derleyen: Levent Ustabaşı... Ramada sektöre darbe vurduTrabzon Yalıncak’ta deniz kenarında Temmuz ayında açılması düşünülen 5 yıldızlı Ramada Otel için geri sayım başladı.Ramada Otel projesi kentin turizm projeleri arasında en büyük bütçeli en kapsamlı pr

Trabzon turistlere hazır mı? Bölgeden turizm haberleri...

Derleyen: Levent Ustabaşı...

 

Ramada sektöre darbe vurdu

Trabzon Yalıncak’ta deniz kenarında Temmuz ayında açılması düşünülen 5 yıldızlı Ramada Otel için geri sayım başladı.

ramada.jpgRamada Otel projesi kentin turizm projeleri arasında en büyük bütçeli en kapsamlı projesi olmaya aday. Ramada açılmadan kentte tecrübeli personel avına çıktı. Sektördeki profesyonel tecrübeli isimleri bünyesine kattı. Fakat kalifiye eleman sorununun yaşanmasına neden oldu. Özellikle Novotel bunun sıkıntısını yaşayan markalardan biri oldu. Sektörde bu sayede bir de boşluk oluştu. Bu boşluğu doldurmak için turizm okulunu bitiren öğrenciler hızlıca alınmaya başlandı. Bu defada aksaklıklar yaşandı.

Ayder Gürcistan’ı 8’e katladı

ayder-001.jpgRize’nin dünyaca ünlü turizm merkezi olan Ayder Yaylasına giriş ücretlerine yapılan zam tepki çekti.

2 yıl önce Ayder’e 35 lira olan otobüs giriş ücreti bir anda 95 liraya yükseltildi. Buna önde gelen tur operatörleri büyük tepki gösterdi. “Gürcistan’a geçiş bile 15 lira iken bu neyin zam mı?” diyerek eleştirmeye başladılar.

Ramazan öncesi yüzde 80 sonrası yüzde yüz

Trabzon’da oteller şu anda yüzde 70-80 doluluk oranına ulaştı. Ramazan sonrası turizm aktörleri doluluk oranının yüzde yüzü bulacağı görüşündeler. Çünkü Arap turistler Ramazan’ı kendi ülkelerinde geçirmeyi tercih ediyorlar ve Ramazan sonrası bölgeye akın edecekler. Fakat buna Doğu Karadeniz Bölgesi ne kadar hazır?
Ayrıca İstanbul-Trabzon bilet fiyatları 200’ün üzerinde bir kaç haftaya 300-400’ü bulacak deniyor.

Trabzon esnafına devamlı uyarılar da yapılıyor.

Sakın turistleri abuk subuk fiyatlarla kaçırmayın!

Bindiğiniz dalı kesmeyin.

Kızlar Manastırı gecikti

trabzon-kizlar-manastiri.jpgTrabzon’un en hakim bölgesinde…
Bitirildiği takdirde bir Sümela kadar turist çekecek.
Restorasyonu halen devam ediyor.
Edindiğim bilgilere göre ilk etap proje tamamlandı.
2. etabı tamamlanması gerekirki açılsın.
2. etap ihalesi çıkmadı.
Yani bu turizm sezonuna yetişmeyecek.
Kent adına büyük kayıp.

Bu arada Boztepe'ye teleferik projesi ne oldu?


Havalimanına fırın açın!

1-425.jpgKaradeniz’in özelde Trabzonluların kültürel değerleri var. Her yıl bu dönemler yaptıkları bazı şeyler..

Mesela şu sıralar köylerde dut ağaçları silkeleniyor ve ortaya sağlık açısında çok yararlı sofraların vazgeçilmezi pekmez çıkıyor. İşte bunu kent merkezlerine taşımak köylere ilgi çekmek kültürel değerleri ön plana çıkaracak hamleler yapılması gerekirken bunla ilgili turizm öncüleri bile tek bir şey yapmıyor. Ayrıca marka olan Trabzon ekmeğini iyi pazarlamak gerekirken hiç birşey yapılmaması vahim bir durum. Trabzon’u turizmde diğer bölgelere göre bir adım öne taşıyacak olan ekmeğini Trabzon Havalimanı’ndan başlamak üzere iyi pazarlamak gerekiyor.

Bunun için gerekirse Havalimanı’na bir taş fırını bile açılabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel