Trabzon turist memnuniyeti için çalışıyor

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz'in turizm sektöründe her yıl daha fazla ilgi gördüğünü ve turist ağırladığını belirtti. Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz'de Uzungöl ve Ayder gibi bölgelere büyük ilgi olduğunu, 201

Trabzon turist memnuniyeti için çalışıyor

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz'in turizm sektöründe her yıl daha fazla ilgi gördüğünü ve turist ağırladığını belirtti. Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz'de Uzungöl ve Ayder gibi bölgelere büyük ilgi olduğunu, 2014 yılı yaz rezervasyonlarının büyük oranda tamamlandığını kaydetti.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Karadeniz Teknik Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu işbirliğinde otel ve restoran sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin çalışanlarına yeni sezonda turist memnuniyetini artırmak için eğitim çalışması başlatıldı.

MEVCUT DURUMU GELİŞTİRMELİYİZ

Turizm sektöründe ihtiyaçların karşılanmasına odaklandıklarını ve sonuç veren programlara yöneldiklerini kaydeden Hacısalihoğlu, Trabzon'un hizmet sektöründe kötü olmadığını, ortalamanın çok üzerinde olduğunu ve daha iyi olmak için de çalışılması gerektiğini vurguladı. Hacısalihoğlu, "Artık turizmde bölgeler ve şehirler yarışı var. Bu yarış daha iyi olmak içindir. Hiçbir şehir yerinde saymamalı. O'nun için biz sürekli mevcut durumumuza sürekli ilaveler yapmamız gerekiyor." dedi.
Yeni sezon başlamadan ihtiyacımız olan konularda uygulamaya dönük eğitimlere Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olarak öncelik verileceğini belirten Başkan Hacısalihoğlu, eğitimlerin sektörden gelen talipler ve fikirleri doğrultusunda gerçekleştirileceğini ifade etti. Çalışanların eğitimlerinin çok önemli olduğuna değinerek şöyle konuştu: "hizmet sektöründe özellikle şehrimize gelen turistleri daha fazla memnun etmek için çok iyi hazırlanmalıyız"

EN GÜZEL TANITIM MEMNUN KALAN TURİSTLERDİR

Şu anda alının bazı bilgilere göre yaz sezonunun belirli bölgelerde tamamen dolu olduğuna dikkat çeken Hacısalihoğlu şöyle konuştu: "Bu demektir ki bu sezon yoğun geçecek. her gelen turiste bizler bir turizm elçimiz olarak bakmalıyız. Ona göre ilgi göstermemiz gerekiyor. Buradan ayrılan bir turist bir başka aileyi de şehrimize ve bölgemize göndermesini arzu etmeliyiz. Nasıl ki bizler seyahatlerimizde memnun kaldığımız bölgeleri eşimize dostumuza anlatıyorsak, buraya glen turistler de memnun kalınca çevresine anlatıyordur. En güzel ve etkili tanıtım da budur. Çıkış noktamız da budur. Turistlerin memnuniyeti önceliğimiz olmalıdır."

AVRUPA KÜLTÜR ROTALARININ TÜMÜNE DAHİL OLUNMALI

Kongre turizmini çok yakından takip ettiklerini belirten Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon'da bir yılda önemli sayıda ulusal ve uluslararası kongre düzenlendiğine vurgu yaptı. Kurvaziyer turizminden biraz daha pay almak için de çalışmalarda bulunduklarını ifade eden Hacısalihoğlu,"Trabzon'a gelen kurvaziyer turistleri henüz konaklama yapmıyor ama en azından konaklama dışında günlük ağırlanmalarında daha etkili olunması gerekiyor."dedi. Kültür turizmi alanında bölgenin çok çekici eserlere sahip olduğunu aktaran Hacısalihoğlu özellikle Avrupa'da yaygınlaşan kültür ve turizm rotalarına Trabzon ve ülkemizin da katılması yönünde çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Hacısalihoğlu, " Bölge olarak bu turizm sektöründeki rotaları bugüne kadar bilmiyorduk. Bir kaç yıldan beri hazırladığımız projeler ile bu turizm ve kültür rotalarına dahil olmaya çalışıyoruz. Bu rotaların tümende olmamız gerekiyor ve bölgemiz bundan pay almalıdır. Turizmi hareketlendirdiğimizde Trabzon'a sıcak para akışı sağlanacaktır. Ekonomimizin buna ihtiyacı vardır."

TURİZM SEKTÖRÜNDE OTEL VE RESTORANT İŞLETMELERİNİN GÖRÜŞLERİ ALINDI

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Özcan İlarslan, KTÜ Turizm Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Fegan Mutlu ve Melike Kurtaran Çelik toplantıda gelen görüş ve önerileri tespit ettiler.
Özcan İlarslan 2014 yılında turizmin iyi geçmesi için kalifiye eleman yetiştirilmesi sektör üyelerinin toplanarak ortak bir program belirleme çalışmasını yürüttüklerini söyledi. TTSO olarak sektörde eğitimde rol alacaklarını belirterek işletme sahipleri ve ve müdürlerinin görüş ve önerileri doğrultusunda çalışma programlarının oluşacağını vurguladı. Karadeniz Teknik Üniversite Turizm Meslek Yüksek Okulu Akademik kadroları tarafından da eğitimlerin verileceğini bildirdi. İlarslan, turizm sektöründe herkese görev düştüğünü aktararak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel