Trabzon Tonya'da Miting Düzenlendi

 Tonya'da yapılması planlanan çimento fabrikasına ve mevcut taş ocaklarına karşı miting düzenlendi. İlçede yapılması planlanan çimento fabrikası ve mevcut taş ocaklarının çevreyi olumsuz etkilediği iddiasıyla, Tonya Çevre Platformu (TÇP) tarafından Cumhur

Trabzon Tonya'da Miting Düzenlendi

 

Tonya'da yapılması planlanan çimento fabrikasına ve mevcut taş ocaklarına karşı miting düzenlendi.
 
İlçede yapılması planlanan çimento fabrikası ve mevcut taş ocaklarının çevreyi olumsuz etkilediği iddiasıyla, Tonya Çevre Platformu (TÇP) tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda organize edilen mitinge, platform üyeleri ile ilçe sakinleri katıldı.
 
Teknik konular hakkında katılımcılara bilgi veren Doğu Karadeniz Çevre Platformu Sözcüsü Sami Koç, "Yasa dışı insanlar değiliz. Tamamen demokratik yöntemlerle hayatını savunan Tonyalıların gayretini görmezden gelmeyiniz. Çok iyi bilinmeli ki yaşam alanlarımızı şirketlerin ve yerli işbirlikçilerinin sofrasına sunmayacağız" dedi.
 
Koç, Tonya'nın doğal yapısının korunmasını istediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:
 
"Bazıları diyor ki 'fabrikaya dışarıdaki Tonyalılar karşı çıkıyor, Tonya'daki insanlar karşı çıkmıyor.' O zaman mitinge gelen insanlar kim- Tonya'lı olmanın içerisi, dışarısı mı var- Dışarıda yaşayanın da kalbi burada atar. Gelin birlikte el ele verelim, hırslarımızı bir kenara koyalım ve bilimle memleketi bir turizm cennetine dönüştürelim. Tonya'nın güzel coğrafyasını, değerlerini kaybetmeyelim. Yol yakınken çimento sevdasından vazgeçiniz."
 
İlçedeki 16 taş ocağındaki çalışmanın durdurulması ve yapılması planlanan çimento fabrikasından vazgeçilmesi amacıyla toplanan 3 bin 500 imzanın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ulaştırılmak üzere Trabzon Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne teslim edildiği bildirildi.
 
İlçe sakinlerinden bazıları da katılımcılara hitaben yaptıkları konuşmada, ilçelerinde taş ocağı ve çimento fabrikası istemediklerini vurguladılar.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler