Trabzon tarihi sanatla buluştu!

‘1461’den Günümüze Trabzon Tarihi’ resim sergisi Vali Öz’ün katılımıyla açıldı.Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen serginin açılışına Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, resim sanatçısı Şakir Şe

Trabzon tarihi sanatla buluştu!

‘1461’den Günümüze Trabzon Tarihi’ resim sergisi Vali Öz’ün katılımıyla açıldı.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen serginin açılışına Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, resim sanatçısı Şakir Şeyihoğlu ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, “Güzel bir sanat akşamında daha beraberiz. Hep söylüyoruz Trabzon kültür-sanat şehridir. Bugün bir güzelliği daha yaşıyoruz. Sanatla Trabzon tarihini buluşturan güzel bir çalışmayı çok anlamlı buluyorum. Tarihe ışık tutan ve tarihi resmeden bu çalışmalar çok farklı alanlarda sanat faaliyetlerinin ustaca icra edildiğini bizlere gösteriyor. Trabzon bu anlamda altyapısı çok güçlü bir ildir. Yapılan bu faaliyetleri tüm kurumlarımızla beraber destekleyerek Kültür sanat şehri kimliğimizi her geçen gün güncelliyoruz” dedi.

Bu yıl ikinci sergiyi açtıklarını ifade eden resim sanatçısı Şakir Şeyihoğlu ise, “Elimden geldiğince küçükte olsa yaşadığım kente katkıda bulunmak istedim. Trabzon un 1461 den itibaren önemli şahsiyet ve olaylarını imkânım elverdiğince resmetmek ve karanlığa bir kibrit çakıp, bilinen tarihe görsellik kazandırmak istedim. İlk çalışma olarak “Fatih’in Trabzon’u Fethi" Tablosunu çalıştım. Ardından Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman’ın da Trabzon’la ilgili bir resmini kurguladım. Daha sonra da muhacirlik ve Trabzon’un Kurtuluşu, Atatürk ün Trabzon a gelişi gibi konuları resmetmeye çalıştım. Amacımız Trabzon’un tarihini resimlemektir. İşimiz zor ama kararlıyız” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Öz ve beraberindekiler Trabzon tarihini anlatan birbirinden güzel resimleri ilgiyle incelediler.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel