Trabzon Tanjant yolu üzerine otopark

Trabzon Belediyesi Tanjant yolu üzerinde Hacıkasım kavşağının güney bölümünde bulunan İl Özel İdaresine ait taşınmazı mahsuplaşma yoluyla alıyor.Söz konusu alanın belediyeye ait Esentepe, Gazipaşa ve Toklu mahallelerinde bulunan mülkleri ile mahsuplaşa yo

Trabzon Tanjant yolu üzerine otopark

Trabzon Belediyesi Tanjant yolu üzerinde Hacıkasım kavşağının güney bölümünde bulunan İl Özel İdaresine ait taşınmazı mahsuplaşma yoluyla alıyor.

Söz konusu alanın belediyeye ait Esentepe, Gazipaşa ve Toklu mahallelerinde bulunan mülkleri ile mahsuplaşa yoluyla alınması kararı hem Belediye Meclisinde hem de İl Genel Meclisi’nde kabul edildi. Belediye arsa kıymet takdir bedellerinden doğan 1 milyon 594 bin TL’yi İl Özel İdaresine ödeyecek. 

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu şehre kapasiteli bir katlı otopark kazandırmak için uzun süredir çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek, bu kararın alınmasındaki katkılarından dolayı İl Genel Meclisi ile Belediye Meclisine teşekkür etti.

Trabzon Belediye Meclisi, Cumhuriyet Mahallesi Tanjant yolu üzerinde İl Özel İdaresine ait arsanın katlı otopark yapılması için mahsuplaşma yoluyla alınmasını kabul etti.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında yapılan oturumda trafik sorununun çözümüne katkıda bulunmak için otopark yapımı amacıyla İl Özel İdaresi’ne ait Hacıkasım’da bulunan 827.46 m2 yüzölçümlü alana karşılık belediyenin Gazipaşa, Toklu ve Esentepe mahallelerinde bulunan ve toplamda 5 bin 779 m2 yüzölçümlü mülklerin mahsuplaşma yoluyla devredilmesi belediye meclisinde oy birliği ile kabul edildi.

Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 827.46 m2 yüzölçümlü taşınmaz için 5milyon 453 bin TL bedel takdir edilirken, Trabzon Belediyesi’ne ait mülklerin kıymet takdir bedeli ise 3 milyon 858 bin TL olarak hesaplandı. Belediye aradaki farktan doğan1 milyon 594 bin TL’yi ise İl Özel İdaresine ödeyecek.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Tanjant yolu üzerinde şehre kapasiteli bir otopark kazandırma çalışmalarının uzun müddet devam ettiğini kaydederek, “İl Özel İdaresinin mülkü olan ve Milli Eğitime tahsisli olan alanın alınması ve bitişik parseller ile bazı parsel atıkları ile ilgili kamulaştırma çalışmalarımız sürüyor.

Bu uzun süreç sonunda İl Genel Meclisimizin de bu konuda gerekli kararı verip, bize bildirdi. Tabi ki İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi söz konu alanı sadece eğitim amaçlı kullandırma hakkına sahip. Başka bir amaç dışında mahkemeye de intikal etmiş şekliyle kullandırması mümkün değil. Bu nedenle bizde belediyemize ait bazı mülkleri İl Özel İdaresine mahsuplaşma yolu ile veriyoruz.

Sonuç olarak mahsuplaşmada 1 milyon 594 bin TL ödemek kaydıyla söz konusu alan katlı otopark olarak belediyemizin kullanımına kavuşturulmuş olacak. Diğer parsel atıklarının da kamulaştırılmasıyla önemli bir bulvar üzerinde önemli bir otoparkı şehrimize kavuşturacağız. Bulvar üzerinde çirkin bir görüntü oluşturmayacak, estetik bir proje ile bu otoparkın yapılması sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel