Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi tablete kavuştu

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Fatih Projesi kapsamında belirlenen okulda öğrencilere ve öğretmenlere tablet bilgisayar dağıttı.Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Ul

Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi tablete kavuştu

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Fatih Projesi kapsamında belirlenen okulda öğrencilere ve öğretmenlere tablet bilgisayar dağıttı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü Fatih Projesi kapsamında Trabzon’da belirlenen bir okulda tablet bilgisayar dağıttı. Sosyal Bilimler Lisesi’nde gerçekleştirilen dağıtım törenine Vali Öz’ün yanı sıra, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Müsteşarı  Doç. Dr.Yusuf Tekin ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Düzenlenen törende folklör ekibi de yer aldı.

İlk olarak konuşma yapan okul Müdürü  Zekeriya Abanozoğlu ; ‘’ Sayın Valim Sayın Müsteşarım değer misafirler  basınımızın değerli mesupları , okulumuza teşriflerinizden dolayı teşekkür eder hoşgeldiniz der saygıyla selamlarım. Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi 2010-2011 yılında açılmış yeni bir okul olup 264 öğrenci 4 idareci 20 öğretmen  ve 8 yardımcı personel ile eğitim öğretim hayatını sürdürmektedir. Okulumuz yatılı  olup 92 öğrencimiz pansiyonda kalmaktadır. Hazırlık 9. , 10. ve 11. Sınıflarımız mevcuttur. Etkili ve verimli okul olmayı amaçlamaktayız. Bugün bizim için çok önemli bir gün . Bilişim teknolojilerini eğitim öğretimde kullanmayı seven okulumuz daha da zenginleşecektir. Dağıtılacak tablet bilgisayarlarla eğitim kalitemiz daha da artacaktır,teşriflerinizden dolayı çok teşekkür eder saygılar sunarım’’ şeklinde konuştu.

Ardından konuşma yapan Milli Eğitim Müsteşarı  Doç. Dr.Yusuf Tekin ‘’Sayın Valim, değerli idareci arkadaşlar,bugün burada bulunmak birçok açıdan önemli. Çocuklarımızın okumasını kolaylaştırmak bizim için hem dini bir sorumluluk  hemde mesleki olarak gerekli. Başta Başbakanımız olmak üzere biz eğitim alanında elimizden gelen üstümüze düşen herşeyi yapmaya çalışıyoruz. Biz elimizi hızlı tuttuk ve tablet dağıtmının sürecini birazdaha öne aldık. Bu ay içerisinde bütün 9. Sınıflarda tablet dağıtımı gerçekleşmiş olacak. Güle güle kullanın. ‘’ dedi.

Son olarak konuşma yapan  Vali Abdil Celil Öz ; ‘’Sayın müsteşarım , değerli öğretmenler sevgili öğrenciler güzel bir programda beraberiz. Bilişim çağı dediğimiz bu dönemde  Dünya’da örnek bir proje yönetiyoruz. Mutlaka bu tabletlerle bilgiye daha çabuk ulaşma imkanımız olacak.  İnşallah geleceğin güzel Türkiyesini beraber oluşturup beraber yöneteceğiz. İnşallah yaşayıp yaşatacaksınız. Sayın müsteşarımıza bugün burada olduğu için teşekkür ediyorum. Tekrar hayırlı olsun diyorum. Başarılara vesile olması dileğiyle herkese başarılar diliyorum’’ şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından Vali Öz ve beraberindekiler öğrencilere tablet bilgisayarlarını dağıttı.

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler