Trabzon-Sochi arasında ulaşım hattı

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dmitry Talanov’u makamında kabul etti.Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki ilişkilerin her geçen yıl gelişme kaydettiğini ifade eden Vali Öz, “Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında

Trabzon-Sochi arasında ulaşım hattı

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dmitry Talanov’u makamında kabul etti.

Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki ilişkilerin her geçen yıl gelişme kaydettiğini ifade eden Vali Öz, “Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki yüksek düzeydeki ilişkiler karşılıklı devlet başkanları ve başbakanlarının ziyaretleri ile artarak gelişiyor. Son olarak sayın Rusya Devlet Başkanı Putin’in ziyareti aslında iki ülke arasındaki ilişkilerin ne kadar ileri seviyede olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Trabzon açısından baktığımız zaman da gerek Vladikavkaz ve Kuzey Osetya bölgesi, gerekse İpekyolu işadamları zirvesinde yapılan çalışmalar, kültür ilişkileri çerçevesinde edebiyat festivali, karşılıklı resmi ziyaretler, eğitim, ticaret ve turzim alanındaki işbirlikleri 2014 yılı içerisinde önemli çalışmalar olarak gerçekleşmiş durumdadır.

Bu tür ilişkilerin karşılıklı olarak 2015 yılı içerisinde de devam etmesi için gayret göstereceğiz. Özellikle Lars Sınır Kapısı Vladikavkaz bölgesindeki ticaret kapasitesinin geliştirilmesi, Trabzon ile Sochi arasında karşılıklı atılan adımlar var. Daha ileri atılması gereken noktalar var. Hep birlikte bu adımları daha ileri noktalara taşıyacağız.

Önümüzdeki süreçte bu iki konu bölge için çok önemli noktalar olarak göze çarpıyor. Sochi konusunda kara-deniz ve hava ulaşımının entegre bir şekilde gelişmesi karşılıklı olarak ticaret hacmini yeniden canlandıracaktır. Ticaret, turizm, kültür ve eğitim alanındaki işbirlikleri birbirini tamamlayan unsurlardır. Vladikavkaz bölgesi ve Lars Sınır Kapısı, bölgedeki ticaret potansiyelinin geliştirilmesi, Sochi ile ilişkilerin ticaret boyutunun da güçlendirilerek geliştirilmesi iki ülke arasındaki ilişkilere önemli katkılar sağlayacaktır." dedi.

Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Talanov ise, “Trabzonlu işadamlarıyla iyi bir irtibat kurduk. Ancak daha hızlı ve aktif bir şekilde çalışmamız gerekiyor. Bu ilişkilerin gelişmesi için elbette ki sizden de destek bekliyoruz. Trabzon ile Sochi arasında bir durgunluk vardı. Bu yıl atılan adımlarla gözle görülür bir canlılık oluştu. Ulaşımla ilgili sorunlar var. Bu konuyla ilgili Trabzon’da yetkili makamlarla bir işbirliğimiz var. Sochi ile de görüşme halindeyiz. Deniz ulaşımını yeniden başlatmak için çalışıyoruz. Trabzon-Sochi arasında sabit bir şekilde çalışan bir ulaşım hattı oluşturmak istiyoruz. Azalan yolcu sayısını da arttırmak için gayret gösteriyoruz.

KTÜ ile Sochi Devlet Teknik Üniversitesi arasında var olan ilişkiler her geçen gün büyüyor. KTÜ’de Sochi’den gelen öğrenciler eğitim görüyor. Bu işbirliğimizi daha da arttırır diye düşünüyorum. Çaykur’un Vladikavkaz’da çay paketleme fabrikası kurma projesi var. Şuanda görüşmeler devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bir protokol imzalanabilir” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler