Trabzon silahı ABD'yi mest etti

4 yıl önce yılda yaklaşık 2 bin 200 silah satılan ülkede bu rakam şimdi 12 bini aştı, hedef, bu yıl sonunda yıl ortalamasını 20 bine çıkarmak. ABD'de montaj fabrikası kuran firmanın sonraki yıllardaki hedefi çok büyük.2008'den beri ABD'de kendine pazar pa

Trabzon silahı ABD'yi mest etti

4 yıl önce yılda yaklaşık 2 bin 200 silah satılan ülkede bu rakam şimdi 12 bini aştı, hedef, bu yıl sonunda yıl ortalamasını 20 bine çıkarmak. ABD'de montaj fabrikası kuran firmanın sonraki yıllardaki hedefi çok büyük.

2008'den beri ABD'de kendine pazar payı arayan firma, kaliteli ve güvenli silahlarıyla satış oranını her geçen yıl katlayarak artırıyor. 1993'de kurulan ve yıllık 45 bin silah üretme kapasitesine sahip olan firma, 2008 yılında ABD pazarına girdi. ABD'nin 45 kalibrelik efsane silahı 'Colt 1911 A1' modelli tabancayı, kendi ürettikleri 'Zigana' serisinden esinlenerek, 'ZİG M 1911' adıyla üretmeye başladı. Ülkede ilk yıl 2 bin 200 satış yapıldı. ABD'li, Zigana silahını sevdi, satışlar katlanarak arttı.

HEDEF 20 BİN

Arsin ilçesinde İleri teknoloji ile donatılmış, 5 bin 500 metre kare kapalı alana sahip fabrikada üretilen silahların 25 bin mermi atış kapasiteli olduğunu kaydeden firmanın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Alemdaroğlu, "ABD'de 9x19 mm silaha ilgi sürekli artış gösteriyor. Şimdi 12 bin ortalamaya ulaştık, yıl sonuna kadar bu rakamı 20 bin ortalamaya ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu ülkede çeşitli yerlerde satış noktalarımız var. Silahı hobi olarak çok seven Amerikalı, güvenli ve kaliteli ürün arıyor, bu yüzden hedeflerimiz gerçekleştirmemiz zor olmuyor" dedi.

FLORİDA'DA MONTAJ FABRİKASI

Florida'da 600 mertekarelik bir yer kiraladıklarını kaydeden Alemdaroğlu, "Burada küçük namlulu silahların montajını yapacağız. Bu fabrikayı giderek genişletip bu ülkedeki pazar payını artırmak istiyoruz. Yıl sonuna kadar bu fabrikayı faaliyete geçirmiş oluruz" diye konuştu. Firma, ABD, Pakistan, Azerbaycan, Peru, Burkina Faso, Almanya, Paraguay, Mısır, Etopya, Suriye, Etopya, Kostarika, Guatamala, Kolombiya, İtalya ve İran gibi yaklaşık 30 ülkeye silah satıyor. Alemdaroğlu, basında çıkan, "Dünyanın en çok satan silahı Kalaşnikof'u üreten Rus Izhmash'ı satın alacak" yönündeki haberlerin ise gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

FATİH, KANUNİ, ZİGANA

7.65 mm ilk tabancası Fatih 13' ü 1994 yılında üreten şirket, 1998'de ilk Türk tasarımı olan 9x19mm, 15+1 kapasiteli Kanuni16 adlı tabancayı üretmeyi başardı. Ardından Kanuni S ve Zigana M16 tabancalarının tasarımı yapılıp üretimi gerçekleştirildi. 2002 yılından itibaren ise 9x19mm Zigana T ve Zigana K modellerinin üretimi yapıldı. Zigana modelleri, 2004 yılında ABD Adalet Bakanlığı, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Dairesi, Ateşli Silahlar Teknolojisi Şube Başkanlığı'nın yaptığı incelemede üstün başarı değerlendirmesi ile ABD'ye ithalatına ve kullanımına izin verilmiştir. Firma 2007'de yine bir ilke imza atarak 45 kalibre ilk yerli tabanca olan Zigana C45 adlı tabancayı üretti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel