Trabzon özür bekliyor

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar TBMM Kadın-Erkek fırsat eşitliği komisyonunun Trabzon’da yaptığı toplantıda Trabzonlu Kadınlarla ilgili çirkin ifadeler kullanarak büyük tepki çeken CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman’ın özür dileyeceği yerde

Trabzon özür bekliyor

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar TBMM Kadın-Erkek fırsat eşitliği komisyonunun Trabzon’da yaptığı toplantıda Trabzonlu Kadınlarla ilgili çirkin ifadeler kullanarak büyük tepki çeken CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman’ın özür dileyeceği yerde “bu sözleri söylemedim” demesine tepki gösterdi.

 

TRABZON ÖZÜR BEKLİYOR

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar TBMM Kadın-Erkek fırsat eşitliği komisyonunun Trabzon’da yaptığı toplantının basına açık bölümünde, ‘Trabzon’un kırsalından batıya kızlar satılıyor’ biçiminde çirkin ifadeler kullanarak büyük tepki çeken CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman’ı Trabzon halkından özür dilemeye çağırdı. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Günnar “Görevi tespitler yapıp sorunları irdeleyip çözmek olan ancak bunun aksine Trabzon’da bu tür bir yaklaşım göstermek tipik bir CHP zihniyeti olsa gerek. Sayın Arıtman hem mecliste hem de kamuoyunda kullandığı üslupla çapını belli etmiş bir siyasetçidir. Sayın Arıtman’ın bu sözlerini başta annelerimiz ve kız kardeşlerimiz ve Trabzon hanımları olmak üzere halkımıza yapılmış bir hakaret olarak görüyoruz. Ayrıca Artmanın geçmişten gelen fişleme alışkanlığını da devam ettirdiği toplantıda adeta başörtülü avına çıkmış görüntü içersindeydi. Burada Sayın vekilimiz Safiye Seymenoğlu kendisine gerekli cevabı vermiştir. Ancak Sayın Arıtman özür dileyeceğine bir açıklama yaparak bu ifadeleri kullanmadığını kendisine bir karalama yapıldığı söylüyor. Bu sözleri söylemedim demek CHP’de son zamanlarda alışkanlık halini alan önce söyleyip sonra inkar eden bir siyaset şekline dönüşmüştür. Ulusal ve yerel medyanın an ve an takip ederek kayıt altına aldığı sözleri söylemedim demek “özürü kabahatinden beter” anlamına gelir. Sayın Arıtman’ın bir bayan milletvekili olarak kadınlara yönelik tavrını kabul etmiyor ve esefle kınıyoruz” dedi.

 

CANALİOĞLU’NA TEPKİ

Ayrıca konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan CHP Trabzon İl Başkanı Volkan Canaioğlu’nun tepkisini de “sözde” bir tepki olarak gördüklerini ifade eden Günnar şunları söyledi. “Yerelde genellikle CHP politikalarından uzak görüntü vermeye çalışan Sayın Canalioğlu her zaman olduğu gibi bu olayı da kendi lehine çevirme peşindedir. Açıklamayı bu kaygı içersinde yapılmış olarak değerlendiriyoruz.  “ Talihsiz bir açıklama oldu ve bu sözler Sayın Arıtmanı bağlar” demesi yetmez. Artık Türkiye’de siyaset algısı değişti. Milletimiz kimin nerede nereye hizmet ettiğini çok iyi biliyor. Bu zihniyetlere hak ettiği cezayı sandıkta her zaman verdiğini yinede zamanı geldiğinde bu durumu değerlendireceğini ve halkımızı hakir gören anlayışın hiçbir zaman bu ülkede bu sebeple iktidar olamayacağını biliyoruz”

 

10 ARALIK İNSAN HAKLARI GÜNÜ

Öte yandan AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar 10 Aralık İnsan Hakları Günü sebebiyle mesaj yayınladı. Günnar mesajında İnsanlık onuruna yakışan hak ve özgürlüklerin daha iyi noktalara taşınması amacıyla uluslar arası alanda ilk temel belge sayılan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin yıldönümü olduğunu hatırlatarak "İnsan hakları dünyada en çok çiğnenen değerler arasındadır. Geçmişte Türkiye insan hakları ihlalleri yüzünden en çok tazminat ödeyen ülkelerden biri idi. Türkiye son yıllarda bu ayıbından kurtularak insan haklarının uygulanması konusunda önemli aşamalar katetti. Anayasada yapılan son değişiklikler ve AB’ye uyum yasalarına yönelik düzenlemelerle insan hak ve özgürlüklerini güvence altına alan önemli adımlar atıldı. Seçimlerden sonra yapılacak yeni ve tam bir sivil bir anayasa ile Türkiye insan hak ve hürriyetleri konusunda çok daha iyi noktalara gelecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel