Trabzon olimpiyat tecrübesinde

 Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.Bir olimpiyat kenti haline dönüşen Trabzon’un böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren V

Trabzon olimpiyat tecrübesinde

 

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Bir olimpiyat kenti haline dönüşen Trabzon’un böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kızılcık, Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası’nın Trabzon’da yapılmasından dolayı katkıları olanlara teşekkür etti.

Trabzon’un spor organizasyonlarını gerçekleştirecek gerekli altyapı ve tecrübeye sahip olduğunu belirten Vali Kızılcık, “Yaptığınız başarılı çalışmalarınızdan ötürü sizleri tebrik etmek istiyorum. Bu organizasyon Trabzon için bir tanıtım ve gelir kaynağı olacak. Bu anlamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah bu organizasyonu da en iyi şekilde gerçekleştireceğiz. Avrupa Gençlik Olimpiyatları’nı (EYOF) başarıyla gerçekleştirdiğimiz için diğer organizasyonlar da daha kolay olacaktır. Bu anlamda yeterli tecrübe ve altyapımız var” dedi.

Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala, Vali Kızılcık’a ISF temsilcilerinin Trabzon’da yapacakları inceleme ve şampiyona hakkında bilgi verdi.

Federasyon Başkanı Pala, şampiyona için Fransa ve Makedonya’nın da talip olduğunu ancak Trabzon’un kültürel geçmişi ve EYOF oyunlarındaki başarısı ile ön plana çıktığını kaydederek, “Uluslararası Okul Sporları Federasyonu ISF tarafından düzenlenen Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası için 2010 yılının Nisan ayında İtalya’da yapılan ISF Genel Kurulunda federasyon olarak olimpiyatların Trabzon’da yapılması için başvuruda bulunduk. 35 Ülkenin kız ve erkek takımlarıyla yaklaşık 1500 kişinin yer alacağı organizasyon için; Ülkemiz ile birlikte Fransa ve Makedonya’da organizasyon için talip oldu. Özellikle Trabzon’un tarihi kültürel geçmişi ve son olarak gerçekleştirilen EYOF oyunları ile kazanılan tesislerin varlığı Trabzon isminin öne çıkmasına vesile oldu. ISF Genel Sekreteri Jan Coolen ISF Hentbol Teknik Komite Başkanı Tom Christensen 4-6 Aralık 2011 tarihlerinde Trabzon’da incelemelerde bulunacak” şeklinde konuştu.

Federasyon Başkanı Pala Vali Kızılcık’a bakır işlemeli tabak hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel