Trabzon o konuda bakir!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz başkanlığında, Trabzon’da turizminin geliştirilmesi sorunlarının ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü bir toplantı gerçekleştirildi.Trabzon’da bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Vali Öz’ün yanı sıra, Trabzon Büyükşehir Beled

Trabzon o konuda bakir!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz başkanlığında, Trabzon’da turizminin geliştirilmesi sorunlarının ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü bir toplantı gerçekleştirildi.

Trabzon’da bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Vali Öz’ün yanı sıra, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Jandarma Komutanı Turgay Aras, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, kamu kurumları ve kuruluşların yetkilileri, Sivil Toplum Kuruluş yöneticileri, Turizm işletme belgeli tesis yöneticileri ile seyahat acente yöneticileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, “Turizm dediğimiz zaman aslında Trabzon geçmişte belli tecrübeler yaşamış, Türkiye turizmde Dünya ile birlikte önemli değişim ve dönüşüm yaşıyor. Bu sektörün içerisinde son yıllarda artan bir hızla Doğu Karadeniz Bölgesi ve bu bölgenin merkezi olarak ta Trabzon bizde varız diyor. Ancak bu 'biz de varız'ın içini doldurmamız gerekiyor” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise , Trabzon’un çok tanınmış olmayan bakir bir turizm alanı olduğunu vurgulayarak Yeşilin her tonunu barındırmış olup yürüyüş güzergahlarıyla bile çok büyük ilgi çekebilecek bir kent. Tarihin 4000 yıllık mirasını taşıyan şehrimizi bir turizm açısından bakir görüyoruz. Deprem yönünden hiç etkilenmemiş olduğu bir bölge olan, insanı seven, sevecen insanıyla altyapısıyla birlikte dünya turizmine daha fazla açılabilmesinde sizin görüşleriniz bizim için belediye olarak tüm il sınırlarıyla büyükşehir olan Trabzonumuz da büyük önem taşımakta. Sizlerin vereceği görüş kanaatlere göre de büyükşehir belediyesinin her metrekareye getireceği hizmetleri de planlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

“Trabzon’umuz bir 2013 yılında en temiz il seçilmiş yaşanılabilirlik kriterlerin de 4. sırada yer alabilmiştir” diyen Gümrükçüoğlu, “Belediyecilik hizmetleri açısından da 2. sırada yer alabilmiş. Turizm açısından istenilen seviyeye gelinmiş değil. Bizim belediye olarak 3 tane söylemek istediğimiz husus var. Birinci olarak yabancı dil hadisesi. Belediye kendine göre kurslar düzenlemekte. Ama tüm kamu kurum kuruluşlarıyla birlikte bu kursları arttırmalıyız. Ve bu arttırmada da rehberliği bunun yanına ilave etmemiz gerekiyor. İkinci olarak Trabzonumuz için konaklama meselesidir. Tüm kamu kurum kuruluşlarımızın desteğiyle konaklama tesisleri artmalı.

Bu iki hususun devamında turistin istediği güvenliktir, tarih, doğa ve konaklayacak yer ve ulaşımdır. Bunların yanına rehberliği eklediğimizde bir çok sorunu halletmiş oluruz. Bu kamu kurum kuruluşlarının zorlamasıyla olmaz. Bu kültürün oluşturulması kabul edilmesi benimsenmesiyle gerçekleşebilir. Biz buna ilaveten katılımcıların görüşlerini de not almış olacağız. O notlarımızda da kendimize düşeni yerine getirmeye gayret edeceğiz. Biz şuanda meydan alanımızda Trabzon’a yaptığımız çok yaşanılabilir mekanları arttırırken en eski en güzel mirasımız olan 1868’den beri tarihi belediye binasının önündeki en güzel yeri konaklama sayılarını arttırmak koşuluyla Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze vereceğiz. Artırırsa devam edeceğiz artırmazsa devam etmeyeceğiz” diye konuştu.

Toplantı konuşmacıların turizmle ilgili sunumlarının ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel