Trabzon Numune hastanesinin taşınmasına tepki

Trabzon Numune Hastanesi’nin bir çok bölümünün Kaşüstü'ndeki Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınmasına tepki gösteren vatandaşlar Numune Hastanesi önünde bir basın açıklaması yaptı.Çevre sakinleri adına basın açıklamasını okuyan Yıldız Czerwinsk

Trabzon Numune hastanesinin taşınmasına tepki

Trabzon Numune Hastanesi’nin bir çok bölümünün Kaşüstü'ndeki Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınmasına tepki gösteren vatandaşlar Numune Hastanesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

Çevre sakinleri adına basın açıklamasını okuyan Yıldız Czerwinski, hastanenin taşınmasıyla ilgili topladıkları imzaları Sağlık Bakanlığına göndereceklerini ifade ederek, “Hastanenin içerisinde kadro yatak sayısı beşyüz olup, 2005 yılından itibaren Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet vermekte iken bu hastanemiz son birkaç sene içersinde yavaş yavaş tüm birimlerin hizmet vermemesi akıl almaz bir durum doğrusu. Bazı bahanelerle binanın verimsiz ve yetersiz olduğu öne sürülüyor. Mesela binanın eskimiş olduğu öne sürülüyor.

Bu hastanemiz Alman mühendisleri tarafından yapılmış. Almanlar'ın yaptığı binalar beş yüz senedir hala ayakta durmaktadır. Hastanemizin şehrimizin içinde bulunması büyük bir nimettir. Kimimiz bu hastanede doğduk, kimimiz bu hastanede yeniden hayata döndürüldük. Bu hastanede çeşitli tedavilerle sağlığımıza kavuştuk. Her Trabzon’un yürüyerek veya tek vasıtayla çabucak ulaşması mümkündür. Bu kadar pozitif özelliklere sahip olan Numune Hastanemizin yerinde kalıp, hizmet vermeye devam etmesini istiyorum. Bu düşünce ve arzu ile tek başına sokağa çıktım.

Sokak sokak, kahve, Pazar, dükkan ev her çeşit yerlerde dolaşarak Trabzon halkının düşüncelerini sordum. Çok kısa zamanda 5 binin üzerinde toplanan imzalardan da anlaşıldığı üzere biz Trabzonlular hastanemizi kaybetmek istemiyoruz ve diyoruz ki 'Hastanemize dokunma, sağlığımızla oynama” dedi.

Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağılırken, toplanan imzalar Sağlık Bakanlığı’na gönderilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel